EU demana al PP que allibere els pressupostos municipals

Lorente “anem a preguntar i a insistir fins que l’equip de govern complisca la Llei i porte els pressupostos a debat abans de ser aprovats en el ple”
Per al Ple del proper divendres el Grup Municipal d’EU ha enregistrat una bateria de preguntes per a l’equip de govern perquè explique per quina raó pretén aprovar com ha fet sempre, els pressupostos municipals sense comptar amb ningú, sense consultar ni demanar opinió a l’oposició ni a la ciutadania.

Miquel Lorente, portaveu municipal d’EU, ha assenyalat que “d’aquesta manera l’equip de govern incompleix la Llei de Pressupostos per la qual havia d’haver presentat una proposta per al seu debat abans del 15 d’Octubre. I en cas de no rectificar també incompleix la Llei que obliga a incloure un Informe d’impacte de gènere que analitze la diferent repercussió que les mesures pressupostàries tinguen en dones i homes”. Per aquesta raó, segons EU “front aquesta situació es mereix un rebuig total qui exigeix el compliment de les lleis però les incompleix de forma continuada”.

La formació d’esquerres també ha assenyalat que “no podem obviar la importància del pressupost sobretot en uns moments en què tots hem de posar sobre la taula les propostes que ens calen per definir una estratègia local que intente superar el “corsé” que suposa el Pla d’Ajust Municipal que manté intervinguda la despesa sense cap tipus de sentit”. Per al Grup Municipal d’EU “els recursos pressupostaris que disposa l’Ajuntament han de ser utilitzats, de forma solidària per a atendre les necessitats bàsiques i urgents de la població i sense malbaratar un sol euro en actuacions que no tinguen garanties d’eficàcia i sostenibilitat. Mai haurien d’estar abans els bancs que les persones”.