EU demana a Rus que ratifique la sol·licitud del Taller d’Ocupació i 36 persones puguen obtenir un lloc de treball

Lorente esperem que “Rus rectifique i pose els 36 llocs de treball que pot aconseguir Xàtiva per davant de qualsevol altra qüestió”
El portaveu d’EU de Xàtiva, Miquel Lorente, ha indicat que “l’alcalde mentí en sessió plenària per justificar la no sol·licitud del Taller d’Ocupació per a Xàtiva”. Segons la formació d’esquerres “des del Grup Municipal hem contrastat les argumentacions de Rus a l’hora de negar-se a sol·licitar el Taller d’Ocupació consistents en que a Xàtiva se li debien dos anys en concepte de TO per part de la Generalitat, no obstant la realitat és ben distinta i el deute sols ascendeix a 282.590,70€”. Segons Lorente “no té cap sentit l’actitud de Rus i sols la podem arribar a entendre com una batalla més dintre de la guerra entre Rus i la resta del seu partit”.

No obstant això, segons el Grup Municipal d’EU “és inaceptable que en una ciutat amb 3.670 persones que volen treballar i no poden s’estiga desaprofitant l’oportunitat de crear 36 llocs de treball mitjançant la petició d’un programa de Taller d’Ocupació que li hagués costat 30.000 euros a la ciutat, mentres que la inversió per part de l’Administració autonómica hagués estat de 600.000€”. Per a Lorente “Rus ens està donant tota una lliçó d’allò que no ha de ser un alcalde; menteix, suspen subtilment els plenaris per evitar-se les preguntes de l’opisició i juga amb els llocs de treball de la seua ciutat”

El Grup Municipal d’Esquerra Unida va a sol·licitar una reunió urgent amb Rus per a que ratifique la sol·licitud del Taller d’Ocupació i 36 persones puguen obtenir un lloc de treball.
Encara hi ha temps per a que Rus rectifique i ratifique la sol·licitud del Taller d’Ocupació, per aquesta raó des d’EU s’ha informat de que van a demanar una reunió urgent amb Rus perquè reconsidere la seua postura. En aquest sentit, cal recordar que el termini de sol·licitud d’aquest programa emmarcat dintre del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes finalitzava el passat dia 30 de juny. L’equip de govern no realitzà cap mena de sol·licitud fent cas omís als recordatoris que es van fer des del GM d’EU.

Front aquesta situació, des del Grup Municipal d’EU s’optà per formular la sol.licitud d’aquest programa dins del termini previst, sabent que qui realment té la competència és l’alcalde però amb la legítima pretensió de que l’equip de govern modifiqués la seua postura, donat que amb l’esmentada sol·licitud s’aconseguia obrir un termini de deu dies des de que la Generalitat alerte de la necessitat de subsanar la documentació de la sol·licitud. Des d’EU esperem que “Rus rectifique i pose els 36 llocs de treball que pot aconseguir Xàtiva per davant de qualsevol altra qüestió”