EU de Xàtiva recolza la vaga d’estudiants de hui

El grup Joves d’EU crida a participar de forma activa i responsable en la jornada de lluita

Hui dijous els sindicats estudiantils presents al País Valencià han convocat una jornada de vaga en defensa de l’educació pública, de qualitat i en la llengua pròpia. Segons Joves d’EU Xàtiva, hi ha motius més que suficients.

Les retallades, la disminució de docència en la nostra llengua i el continu suport de l’educació privada, sexista, elitista i excloent, l’augment abusiu de taxes o la reducció de professorat i sobretot la nova reforma universitària que es prepara des de la UE fan necessari que una vegada més es convoque una vaga de protesta amb responsabilitat i decisió”, destaquen.

Consideren especialment “perillosa” la nova reestructuració de les titulacions universitàries que es pretén fer. Segons Alejandro Hellín, coordinador de Joves d’EU Xàtiva,així es reduirien els actuals graus a 3 anys i augmentaria la durada dels màsters a 2, fent quasi obligatori haver-ne de cursar un. La conseqüència és l’augment del cost econòmic al qual hauria de fer front l’alumnat qui puga, deixant fora als que no tenen tants diners. A més el pla 3+2 obri encara més la porta a què les grans multinacionals facen de la universitat un negoci, reduint la independència educativa d’aquestes”.

Hellín ha manifestat que el que pretenen totes aquestes mesures és “convertir l’educació en un negoci, eliminant el sistema públic d’ensenyament que ha de permetre a la joventut formar-se com a ciutadania responsable i llaurar el seu futur. Volen que la Universitat siga solament accessible per a famílies acomodades mentre, la gent del poble haurà de ser la mà d’obra barata que necessiten per aconseguir els seus beneficis.”