EU de Xàtiva reclama la recuperació de l’ermita del Puig

Reclamarà al Consistori «que prenga una posició més activa en aquesta qüestió»

El grup EU de Xàtiva continuará reclamant la recuperació de l’ermita del Puig. La regidora d’EU Xàtiva, Francesca Chapí, ha dit que seguiran fent proposicions per a la cessió gratuïta i temporal d’aquesta construcció històrica, «és un referent de la nostra història que volem cuidar i projectar com un actiu cultural i turístic de la ciutat», destaca. Segons la regidoria, actualment l’ermita “es troba en procés de rehabilitació molt lent, totalment sufragada amb diners públics, s’han fet intervencions restauradores amb un pressupost de 40.000 euros i trobem que en l’actualitat no està assegurat el correcte manteniment de l’ermita, les fases restauradores són tan lentes que la recuperació total encara queda lluny”.

En els darrers temps, continua Chapí, s’han dut a terme certs intents d’espoli d’un bé que està catalogat com a Bé Protegit. Per aquesta raó, manifesta que “és l’hora d’arribar a acords per assegurar la màxima protecció i projecció de l’ermita, a més de tractar d’equilibrar la balança i que la ciutadania puga veure recompensat l’esforç que està fent l’erari públic per salvar un indret tan emblemàtic per al nostre entorn».

La rehabilitació i restauració de l’ermita gòtica del segle XIV per la Diputació Provincial de Valencia ha suposat una inversió de més 300.000 euros. A més, s’ha de remarcar el recolzament, la constància i l’esforç de la ciutadania, d’associacions com la Coordinadora “Salvem el Puig” que des de fa 18 anys convoca la Romeria a la mítica muntanya. La formació d’esquerres ha indicat que va a traslladar a l’equip de govern «que prenga una posició més activa en aquesta qüestió».