EU de Xàtiva reclama l’elaboració d’una ordenança de terrasses

Lorente asegura que “en aquests moments Xàtiva és una ciutat sense llei ni ordre en aquesta matèria”
El portaveu municipal d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha explicat que el grup proposarà un conjunt d’iniciatives per promoure l’elaboració d’una ordenança sobre terrasses, «amb l’objectiu de fer valdre i defendre l’ús ciutadà de l’espai públic».  Lorente assenyala que “Xàtiva en aquests moments és una ciutat sense llei en matèria d’ordenació de terrasses».

Des d’Esquerra Unida s’ha assegurat que “no anem a posar-nos del costat de cap ordenança que estiga al servei dels usos lucratius, privatitzant l’espai públic i que puga ser regressiva en quant a matèria d’accessibilitat”. Segons Lorente “no podem permetre que molts carrers de la ciutat hagen estat ocupats d’una manera quasi absoluta per negocis privats, cal limitar dràsticament el nombre de terrasses i la seua superfície”.

Lorente ha manifestat que proposaran un màxim de 10 taules autoritzades, i amb una major distància en relació als elements de mobiliari urbà. Per altra banda, EU reclamarà que s’obligue als propietaris dels vetlladors a recollir a l’interior del local tots els elements de la terrassa quan aquesta no estigui oberta. A més, de reduir l’espai màxim que les terrasses poden ocupar en la via pública, i garantir que la zona lliure de pas en qualsevol vorera no siga mai inferior a 2,20 metres.

Per altra banda, la formació d’esquerres ha informat que porta més d’un any reclamant un “no en majúscules” a la instal.lació de terrasses en línia de façana, perquè aquesta és la referència de les persones amb discapacitat visual i la reposta efectiva de l’equip de govern en aquest sentit ha estat totalment inexistent.

Des del Grup Municipal d’Esquerra Unida s’ha informat que l’equip de govern porta molts mesos amb evasives “per eixe motiu volem tractar aquest qüestió urgentment, mitjançant una sol·licitud perquè s’incongla aquest punt per ser treballat en comissió i poder fer les nostres aportacions i planificar un espai públic disposat per als viandants”.


Un comentario sobre “EU de Xàtiva reclama l’elaboració d’una ordenança de terrasses”

  1. Cap informació sobre la manifestació d’ahir a xativa deixa aquest mitjà amb poca credibilitat. Tot el que vam vore pels carrers ací s’ignora. I pot ser aquest misstge també.Gràcies

Los comentarios están cerrados.