EU de Xàtiva rebutja l’avantprojecte de llei de Reforma de l’Administració Local

Chapí: «Exigim que cap servei públic siga eliminat, ni cedit ni privatitzat. A l’Ajuntament no podem perdre competències»

La regidora pel grup municipal d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Francesca Chapí, ha mostrat el rebuig del seu grup a l’avantprojecte de llei de Reforma de l’Administració Local. D’aquesta forma, ha assenyalat que “aquesta reforma és un atac en tota regla a la democràcia local i de proximitat”. Segons la formació d’esquerres, cal construir una alternativa des del municipalisme. La proposta del govern del PP, segons Chapí, “és un atemptat contra un dels agents de l’Estat del Benestar, un atac a la implicació de la ciutadania en els problemes comuns i de l’ajuntament com a garantia de serveis públics i vertebrador tan territorial com de cohesió social”.

En aquests moments, com manifesta la regidora d’EU “qualifiquem de pervers i privatitzador l’avantprojecte de reforma de l’Administració Local, els objectius del govern del PP no són l’estalvi econòmic com ens volen fer creure, sinó “finiquitar” els serveis públics que encara estan en mans dels ajuntaments i posar-los en mans dels seus amics”.

Chapí afirma “en un moment de descrèdit de determinada manera de fer política “clientelar”, el govern del PP, el partit més afectat per la corrupció, crea una cortina de fum amb un discurs demagògic que busca estendre l’ombra del dubte sobre tots els regidors i regidores quan en la majoria dels casos exerceixen la seua tasca honestament, sense cobrar i sacrificant la seua vida personal i familiar”.

Segons la regidora d’esquerres, en aquesta reforma, el PP «promou una democràcia per a rics, on la classe treballadora no podrà accedir a representar la ciutadania.”

Ha recordat que des de1979 s’està reclamant un finançament just per les competències que es veuen obligats a prestar els municipis. «Per contra, ara el govern del PP presenta una proposta que retalla l’autonomia municipal en matèries com Benestar Social, àrea de la dona, dependència, educació i delegant-les a ens supramunicipals apartats de la realitat quotidiana de Xàtiva sense contacte directe del poble, externalitzant la política i deixant-la en mans de tecnòcrates».

L’alternativa, assegura la regidora, es construeix des del municipalisme. Finalment la formació d’esquerres ha indicat que va a “traslladar a l’equip de govern l’exigència que cap servei públic siga eliminat, ni cedit, ni privatitzat. Des d’EU han declarat que van a estar «molt atents» y no van a consentir «que els ciutadans i les ciutadanes paguen els plats trencats d’aquesta crisi».