EU de Xàtiva proposa crear una xarxa d’horts urbans

Aprofitar 29.000 M2 de terrenyis municipals en desús.
Miquel Lorente assenyala que el projecte “costaria la meitat de la recreació dels Borgia però els seus beneficis durarien anys i no sols un cap de setmana”
El portaveu d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha avançat la presentació al plenari municipal d’una proposta per crear una xarxa d’horts urbans a terrenys municipals en desús. Tal com explica Lorente, “a Xàtiva hi ha 29.000 m2 de terrenys perduts en zones com el polígon industrial de Meses, entre el riu d’Albaida i el pont de la carretera a Barxeta. Són terrenys que a hores d’ara no són productius i que d’aquesta manera es podrien rentabilitzar en favor de la ciutadania”. En concret, des d’EU es planteja cedir estos horts durant un periode màxim de quatre anys, entre aquells citudans que ho volgueren sol·licitar i que compliren amb una sèrie de requisits establerts, “per beneficiar a aquells que més ho necessiten, com ara la població aturada, els jubilats o els ciutadans en risc d’exclusió social”, apunten. Si bé són moltes les funcions que se li poden assignar al horts urbans, “en aquestos moments l’acció prioritària ha de ser l’autoconsum, no podem obviar la realitat que s’està vivint a causa de l’actual crisi”, apunta Miquel Lorente.

La proposta d’Esquerra Unida planteja habilitar en estos espais un total de 40 horts d’uns 40 m2 cadascun, junt a dues zones cobertes per a les eines del camp, una zona de compostadors i una zona de descans. El cost total de l’actuació sería d’uns 40.000€, la meitat d’allò que ha costat la recreació dels Borgia, “amb la diferència que ací el benefici seria directe per a la ciutadania i durant anys, no sols per a un cap de setmana”, destaquen.
Miquel Lorente ha subratllat que l’execució de grans projectes urbanísitcs amb elevats costs econòmics o la creació de polígons o centres logístics “han quedat superats en temps com els que vivim”. El portaveu d’EU afegeix que “ara és el moment de posar a l’abast de la ciutadania tots els recursos que tinguem disponibles. Podem tenir parats i improductius estos 29.000 m2 de terrenys públics o podem utilitzar-los en benefici dels veïns i veïnes de Xàtiva. El PP és qui té la majoria absoluta al plenari i qui té la decisió”, conclou Miquel Lorente.

Un comentario sobre “EU de Xàtiva proposa crear una xarxa d’horts urbans”

  1. Esta gente no va a realizar ningun gasto que conlleve contratar gente de nuestra tierra patria, lo unico que quieren en xativa son bares y mas bares.
    Y empresas como «aki» que por lo que parece ya existen extrabajadores como nos comemos eso?
    Esta empresa me parece que va a durar menos que un caramelo a la salida de un colegio.
    Esto es lo que queremos para nuestros hijos este tipo de empresas?

Los comentarios están cerrados.