EU de Xàtiva exigeix a l’Ajuntament un Pla d’Intermediació Hipotecària

Miquel Lorente qualifica “d’autèntic drama” que al partit judicial de la ciutat s’executaren 300 vivendes sols en 2011

Recolzar legal, social i psicològicament als veïns i veïnes de Xàtiva que no poden pagar la seua hipoteca, és l’objectiu pel qual el grup municipal d’EU de Xàtiva porta al plenari del proper divendres l’aplicació d’un Pla d’Intermediació Hipotecària per part de l’Ajuntament. El servei, que crearia un espai de negociació amb les entitats bancàries per evitar els desnonaments, ja funciona a altres municipis, amb els quals la formació d’esquerres ha estat en contacte per tal de detallar, quantificar i contrastar el pla que es porta al plenari.

El portaveu d’EU, Miquel Lorente, ha manifestat que “l’Ajuntament de Xàtiva no pot mirar cap al costat davant l’autèntic drama al que s’enfronten molts dels seus habitants, i ha d’assumir el seu deure d’ajudar a totes aquelles famílies que estan atravessant dificultats a l’hora de mantenir la seua vivenda”. En aquest sentit, Lorente recorda que al partit judicial de Xàtiva el passat any es van executar unes 300 vivendes, enguany la tendència es semblant, i davant açò, “l’Ajuntament ha de posar els drets constitucionals sobre la taula. I en eixe sentit, el dret a la vivenda és un dels drets constitucionals més importants”, destaca.

Per al portaveu d’EU, “la corporació no pot creuar-se de braços, i ha de viure en primera persona la problemàtica a la qual s’enfronten massa xativins i xativines, donant la máxima cobertura a aquells i aquelles que estan pagant les conseqüències d’aquesta injusta crisi. És moment de ser valents, veure la realitat i actuar”, conclou Lorente.

Foto: http://blogeconomia.com/