EU de Xàtiva insta a l’Ajuntament a crear una Xarxa Municipal de Sales d’Estudi

EU demana un Xarxa emmarcada principalment en els centres educatius i amb perdurabilitat en el temps

Des d’EU s’ha plantejat a l’Ajuntament “la necessitat de projectar una Xarxa Municipal de Sales d’Estudi a Xàtiva”. Des de la formació d’esquerres s’ha indicat que “cal començar a aprofitar i dinamitzar espais adequats per oferir aquest servei a la ciutadania”. Per aquest motiu, el portaveu d’EUPV a Xàtiva, Miquel Lorente ha assenyalat “que la regidoria de joventut junt a la regidoria d’educació han de treballar per aconseguir espais municipals i sobretot espais emmarcats en escoles i instituts, en horari no lectiu, per poder articular l’esmentada Xarxa Municipal”. A més més, s’ha considerat que “aquesta Xarxa Municipal de Sales d’Estudi hauria de comptar amb personal destinat a transmetre tècniques d’estudi a tots aquells que estigueren interessats”.
Per a la coalició d’esquerres “no té cap sentit disposar espais d’estudi sense un acondicionament mínim i sense una perdurabilitat en el temps”. De fet, en algunes ocasions la regidoria de joventut ha tractat d’emmarcar d’una manera temporal una Sala d’Estudi en una habitació de la, sobresaturada, Casa de la Joventut. Tanmateix, aquesta opció mai ha acabat de reunir uns mínims d’adequació per a l’estudi. I a més, no ha comptat amb un perdurabilitat en el temps.
Segons Lorente, “l’esmentada Xarxa s’hauria d’adequar, així, al curs escolar. Tant en el cas dels estudiants universitaris com dels estudiants de secundària i cicles formatius, tot oferint un servei continuat de suport a l’estudi lliure dels estudiants al llarg del curs. I augmentant el seu horari de funcionament durant els diferents períodes d’examens”.
Per altra banda, des de la formació d’esquerres s’ha assenyalat “que la Biblioteca Municipal de la ciutat no pot assumir les funcions d’una sala d’estudi pel seu restringit horari, tal i com pretén l’actual equip de govern”. De fet, segons Lorente “en períodes d’examens són necessaris horaris amplis. És a dir, nocturns i inclús horaris de caps de setmana per poder facilitar així la tasca als estudiants. Per tant, aquest servei correspon a una sala d’estudi”