EU de Xàtiva es reuneix demà amb representants del món de la cultura

Alfred Boluda reivindica el valor de la cultura com a ferramenta de promoció econòmica

Dintre de la campanya #pensareldemá , EU-Xàtiva es reuneix el dijous amb associacions i representants del món de la cultura, amb l’objectiu de conéixer de mà dels agents culturals quins són els problemes i les dinàmiques que envolten aquest sector i quins són els possibles camins per bastir una política cultural .

En parrales de Cesca Chapí, regidora d’EU a Xàtiva, la política cultural “ha d’integrar la promovió de les diferents manifestacions culturals locals i el coneixement de produccions foranes, amb l’objectiu d’aconseguir no sols que el veïnat gaudisca d’elles, sinó també la projecció de la ciutat. A més la cultura són relats per explicar-se, per representar-nos”.

Des de la formació d’esquerres s’ha indicat que durant els diferents anys de govern del PP en Xàtiva no hi ha hagut una política cultural com a tal sinó que s’han fet coses sense cap criteri, aïlladament. Així, segons Alfred Boluda, membre del Consell polític d’EU, “després de tants anys, el PP ha estat incapaç de planificar una setmana de teatre, de dansa i de diferents tendències; un cicle de música antiga, unes trobades de bandes de música, concerts per a joves, d’altres arts com l’escriptura, pintura, música en valencià, i d’altres estils… i sols ha aconseguit mantenir un espectacle de dubtosa qualitat i de poca transcendència, les Nits al Castell. El govern popular no ha sabut, o no ha volgut, fer de la cultura un dels puntals de la promoció econòmica xativina”.

Per a EU de Xàtiva, “és hora ja de sentir la veu dels agents culturals”, de fer-los partíceps de la planificació, de fer una cultura per a totes les persones, integradora, universal i valenciana. “S’ha de construir una política cultural que projecte el nom de la ciutat més enllà del territori valencià i que aquesta siga ferramenta per a la regeneració econòmica de la ciutat”, destaquen.

L’encontre es demà dijous a les 20 hores en la Casa de la Cultura de Xàtiva.