EU de Xàtiva denuncia que les obres del col·lector són negatives per al comerç local

El grup diu que la «incompetència i la falta de previsió» dificulten l’entrada a Xàtiva, cosa que provoca la caiguda de les vendes

El col·lectiu d’Esquerra Unida de Xàtiva ha mostrat la seua preocupació pels efectes negatius que les obres del col·lector tindran en el comerç local al llarg de la campanya de Nadal.

Segons ha manifestat Alfred Boluda, membre del Consell Polític, “les obres estan provocant llargues i molestes cues en l’accés a la ciutat que, unides a la problemàtica de l’ORA i l’actuació de la grua, estan tenint un efecte dissuasori en els potencials clients dels municipis de la rodalia, que decideixen fer la totalitat de les seus compres en el centre comercial, amb què el comerç local es resentirà”.

Per a EU, una vegada més, l’Ajuntament dirigit pel PP, «actua sense previsió i de forma incompetent». Sense previsió perquè abans d’iniciar l’obra «caldria haver fet un estudi de la intensitat i freqüència del tràfic durant tots els dies de la setmana per conéixer l’impacte de tancar un vial. I incompetent perquè fàcilment s’hagués pogut obrir com a vial la via de servei. D’aquesta forma, els grans perjudicats són els botiguers de Xàtiva que perdran clientela en unes jornades que serveixen per fer caixa», afirma.

Boluda ha indicat que l’Ajuntament del PP, com ve sent habitual, actua unilateralment i s’oblida de les necessitats i interessos de la ciutadania, en aquest cas del comerç, així “mentre algú es fuma un puro, algun comerç de Xàtiva tancarà la persiana”.