EU de Xàtiva denuncia la pèrdua de serveis municipals si s’aprova la Llei de Reforma de l’Administració Local

L’Ajuntament deixarà d’oferir, entre altres, serveis educatius, socials, sanitaris i esportius

El col·lectiu d’Esquerra Unida de Xàtiva ha mostrat la seua preocupació pels efectes negatius que, per a la ciutadania de Xàtiva, pot tindre la Llei de Reforma de l’Administració Local, que actualment es debat a les Corts Espanyoles
La llei, impulsada pel PP i que ha tingut esmenes a la totalitat presentades per gairebé totes les formacions polítiques, contempla la pèrdua de competències dels ajuntaments, és a dir, l’eliminació de serveis que fins ara han prestat els ajuntaments. Aquests serveis passaran a prestar-los o bé les Diputacions o bé les Comunitats Autònomes. D’eixa manera s’atempta contra el principi constitucional d’autonomia municipal i contra el principi de proximitat que garantia que els serveis a la comunitat els prestara l’administració més propera.

Alfred Boluda, responsable de l’àrea de Foment del grup municipal d’EU, ha declarat que aquests canvis afectaran en gran manera l’Ajuntament de Xàtiva, ja que es podran perdre els serveis relatius a l’atenció primària de salut o els serveis socials. Perilla, també, la gestió de les activitats i instal·lacions esportives i culturals, els serveis d’educació o els serveis de joventut.
Aquestes pèrdues tenen una doble conseqüència. D’una banda, un empitjorament de la qualitat de vida de la ciutadania, que haurà de desplaçar-se a València per gaudir d’aquests serveis o, en cas de privatitzar-se, pagar pel seu ús; i de l’altra, l’augment de la desocupació, ja que es perdran molts llocs de treball.

A més, Alfred Boluda considera que aquesta llei és una involució democràtica, ja que no hi haurà control democràtic dels representants polítics sobre aquests serveis. Per tot açò, fa falta saber si davant un canvi de tanta envergadura, l’alcalde Rus i els seus regidors van a quedar-se muts mentre els xativins i xativines veuen com s’agreuja el seu nivell de vida amb la pèrdua d’un munt de serveis o van a defensar els interessos de la ciutadania, encara que vaja en contra de la política del seu partit. Conclou Alfred