EU de Xàtiva considera que l’Ajuntament continua desprotegint l’ús del valencià

Lorente “el consistori ha predeterminat el castellà com a llengua d’entrada en la nova web de l’Ajuntament”

Des d’EU s’ha recordat a l’Ajuntament la seua obligació de “promocionar l’ús del valencià – llengua històrica i pròpia del nostre poble- dins de tot l’àmbit municipal”. Des de la formació d’esquerres s’ha indicat que “la Llei 4/1983 de la Generalitat Valenciana, d’Ús i Ensenyament del Valencià, fixa com a objectius específics el de protegir la recuperació del valencià i garantir-ne l’ús normal i oficial”. Per aquest motiu, el portaveu d’EUPV a Xàtiva, Miquel Lorente, ha assenyalat “que l’Ajuntament ha de treballar per aconseguir que tota la producció escrita i oral, i sobretot aquella que haja de tenir una àmplia repercussió social siga en valencià”

Per a la coalició d’esquerres “no té cap sentit que en una ciutat valencianoparlant, com és Xàtiva, s’estiga desplaçant el valencià dels espais institucionals com ha passat en la nova web de l’Ajuntament, on el valencià apareix com a opció secundària front al castellà”. Per a EU “aquest és un pas més del procés de castellanització del nostre Ajuntament al que cal sumar la web http://www.lineaverdedexativa.com, que vol actuar com a canal d’assessorament i de resolució de qüestions mediambientals, i que està encaminada a les empreses de Xàtiva i a la seua ciutadania i està redactada totalment en castellà. Així com va ocòrrer, també, amb la pròpia marca turística de la ciutat on predominava l’ús del castellà o en la darrera decoració nadalenca on gran part dels missatges nadalencs obviaven el valencià”

Segons Lorente, “l’Ajuntament ha d’actuar com a exemple en la sensibilització i promoció del valencià entre la ciutadania”. A més, el portaveu de la coalició ha demanat a la ciutadania que “també reclame el seu dret a ser informat pel consistori en valencià, ajudant així a garantir l’ús normal i oficial de la nostra llengua”