EU diu que Rus ha optat per l’enllumenat LED «més car i amb menys garantía»

Lorente: «Dues empreses hagueren pogut subministrar la comanda sol·licitada per Xàtiva amb un estalvi aproximat de 7.000 i 11.000 euros respectivament»

El Grup Municipal d’Esquerra Unida ha desvelat que l’Ajuntament de Xàtiva ha optat «pel producte més car i amb menys garantia» de tots els ofertats pel Pla d’Eficiència Energètica de la Diputació de València. En les darreres setmanes a Xàtiva s’ha realitzat un canvi en l’enllumenat que ha afectat 1.288 bombetes que han estat canviades per altres de tecnologia LED.

Ara bé, segons el portaveu de la coalició, Miquel Lorente,si analitzem la comanda del producte i comparem el seu cost amb el d’altres marques observem que s’ha escollit l’opció més cara i amb menys garantia. De fet, la primera comanda de bombetes ha tingut un cost 198.344€ (IVA exclòs), contemplant-se en aquest total el descompte per volum. No obstant això, hi ha altres dues empreses que hagueren pogut subministrar la comanda sol·licitada per Xàtiva amb un estalvi aproximat de 7.000 i 11.000 euros respectivament, sense haver-se aplicat encara el descompte per volum (quantificat al voltant dels 2.500€) que solen fer les empreses quan normalitzen la factura.”

En aquest sentit, la formació d’esquerres ha subratllat que “igual que en qualsevol casa es fan números per obtindre les millors ofertes i garanties, les administracions han de cercar la màxima eficàcia dels recursos econòmics, donat que els diners públics són els que s’han de gastar amb més responsabilitat i transparència”.

A més a més, la decisió no sols «crida l’atenció per optar per l’oferta més cara», assenyala Lorente “sinó que també perquè és la que menys garantia proposa sent de 42 mesos, mentre que la resta d’empreses oferien 60 mesos”.

Des del Grup Municipal d’EU també s’assenyala que la factura fou registrada en l’Ajuntament el 8 d’abril de 2013, «mentre que l’informe que teòricament justificava aquesta decisió té data de 3 de maig de 2013, quasi un mes després. Es a dir, primer es fa la compra i després apareix l’informe que la justifica». Per a Esquerra Unida és molt cridaner que “Rus haja optat per una empresa on històrics dirigents del PP, com Aurelio Hernàdez entre d’altres treballen en tasques de promoció i contractacions de lots de bombetes per part de diferents ajuntaments”.

2 comentarios sobre “EU diu que Rus ha optat per l’enllumenat LED «més car i amb menys garantía»”

  1. No tienen ni puta idea, unos generan puestos de trabajo, y otros en destruir.
    Las bombillas se fabrican en Xativa, y las demás de donde vienen ,de China ,con una cálidad reprobable.

Los comentarios están cerrados.