EU de Xàtiva aposta per un pressupost que aporte solucions

Lorente: “És necessari promoure l’economia, reforçar els serveis socials municipals i millorar les condicions dels nostres carrers”

Per a EU Xàtiva el pressupost municipal presentat pel PP està fet en «clau electoral» i no és capaç de reaccionar davant els problemes econòmics, socials i les mancances dels serveis municipals. En aquest sentit, Miquel Lorente, portaveu municipal d’EU, presentà en el ple una esmena a la totalitat i també s’enregistraren onze esmenes parcials adreçades a la promoció econòmica, millora dels serveis socials i intervencions de millora en el nucli urbà.

Onze propostes que l’equip de govern «no donà opció a defendre«. Segons Lorente, aquesta proposta alternativa fonamenta el seu finançament aplicant criteris de progressivitat a l’IBI, reduint un 25% la despesa en la partida de Fira i Festes i fent servir el remanent d’exercicis anteriors. «Amb aquesta aportació s’obriria el camí per promoure l’economia local, així com reforçar els serveis socials i millorar el servei de neteja, enllumenat i xarxa d’aigua potable de la ciutat”, destaca.

Des d’EU es va a insistir en la necessitat de què es modifiquen aquests pressupostos «que sols tenen com a objectiu arribar a les eleccions de maig i defendre els interessos d’una minoria de propietaris«. En canvi, des de la formació d’esquerres s’aposta “per uns pressupostos que servisquen a les persones i al present i futur de la ciutat”