EU de Xàtiva aposta per la creació d’una xarxa d’horts urbans

El portaveu municipal d’Esquerra Unida a Xàtiva, Miquel Lorente, ha proposat a la regidoria de Medi Ambient de la ciutat la projecció d’una xarxa d’espais de terra d’ús hortícola en zones del nucli urbà o periurbà, en aquelles zones que són qualificades com a zona verda pública i tenen una escasa repercusió entre la població. Sent aquests espais localitzats principalment en els polígons industrials de la ciutat.

Segons ha recordat EU “amb els horts urbans la ciutat podria oferir a la ciutadania un altre tipus d’oci no lligat a l’oci de consum”. En aquest sentit, cal recordar que amb els horts urbans la ciutat podria oferir un servei que aniria més enllà de l’oci productiu encaminat-se al camp educatiu i inclús terapèutic. Per aquest motiu, caldria ubicar alguns d’aquests espais en llocs propers a centres educatius i residències de la ciutat.

Segons Lorente “aquestos horts podrien anar lligats als programes de les escoles i instituts de Xàtiva. A més, també podrien complir una important funció com a eina de teràpia ocupacional per als malalts mentals, gent major en edat senil, malalts d’Alzheimer”