EU de Xàtiva: “El PP ha aprovat uns pressupostos que ni són socials, ni ètics, ni pensen en el futur de la ciutat”

rotonda

Davant l’aprovació dels pressupostos municipals de l’any 2011, el portaveu d’EU de Xàtiva, Miquel Lorente, ha assenyalat que “a cinc mesos de les eleccions municipals, aquest darrer pressupost està pensat en clau electoral, on volen gastar-se el que realment no tenen per omplir l’àlbum electoral del PP ”. Segons EU, “el PP ha fet seu el “tot val” amb un creixement genèric de les taxes i impostos superior a l’1’8%, i en alguns casos fins a un 40% per prorrogar la seua festa particular a costa de tots els ciutadans”.

Segons Lorente “en l’actual context s’ha d’actuar d’una manera ben distinta i s’ha de prioritzar la convivència i la cohesió social dels ciutadans i ciutadanes”. Per a la coalició d’esquerres “aquestos pressupostos havien de ser uns pressupostos amb un carácter extremadament social, tanmateix aquestos no parlen de politiques socials i d’ocupació com tampoc parlen d’equipaments socials i educatius públics”

Rus fa populisme amb les necessitats de la gent

Per altra banda, Lorente ha lamentat “la justificació tan immoral que ha fet l’alcalde Rus per retirar les ajudes pressupostàries per al desenvolupament del Tercer Món, de fet Rus retirant l’ajuda al Tercer Món ha demostrat el valent que és amb els dèbils”. Des de la formació d’esquerres consideren que “aquesta mesura és immoral i populista, perquè per fer polítiques socials a la ciutat no cal trencar amb les ajudes al Tercer Món, en tot cas hagués estat més digne retallar més d’altres partides més prescindibles com ara protocol o d’aquelles destinades a les retribucions que cobren els regidors”