EU critica que Rus s’haja negat a sol.licitar un programa de Taller d’Ocupació

Lorente: “L’alcalde és el responsable directe de que 36 persones no puguen obtenir un treball digne a Xàtiva”

El regidor d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente ha criticat que l’alcalde, Alfonso Rus i els seus regidors han desaprofitat l’oportunitat de crear 36 llocs de treball mitjançant la petició d’un programa de Taller d’Ocupació que li hagués costat 30.000 euros a la ciutat, mentre que la inversió per part de l’Administració autonòmica hagués estat de 600.000 euros. Així mateix, ha destacat la importància d’aquest programa ja que a Xàtiva hi han 3.670 persones aturades.

Des d’EU s’ha indicat que “estem parlant de llocs de treball lligats a una formació i amb un any de durada, amb unes condicions salarials dignes. Sent aquesta una modalitat d’ocupació molt més digna i raonable que la implementació dels minijobs, què són molt més temporals i amb unes retribucions molt més baixes”. Segons la formació d’esquerres “aquesta era una oportunitat que no es podia deixar perdre i ha estat obviada sense cap justificació coherent, a més de plantejar obertament el propi alcalde la total desconfiança cap a un Pla d’Ocupació promogut pel seu partit i pel president Alberto Fabra”.

El termini de sol·licitud d’aquest programa emmarcat dintre del Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Públiques Valencianes finalitzava el passat dia 30 de juny. Però segons Lorente, “l’equip de govern no realitzà cap mena de sol·licitud fent cas omís als recordatoris que els regidors d’EU li férem”. Això ha suposat que, al contrari d’altres anys, «es perda l’ ocasió per continuar amb els tallers d’ocupació que ja tenen una certa tradició i en la ciutat i en la rehabilitació d’espais històrics de la ciutat com ara el Castell».

Davant aquesta situació, des del Grup Municipal d’EU s’optà per formular la sol.licitud d’aquest programa dins del termini previst, sabent que qui realment té la competència és l’alcalde però amb la legítima pretensió de que l’equip de govern reconsiderés la seua postura, donat que amb l’esmentada sol·licitud s’aconseguia obrir un termini de deu dies per poder solucionar la situació. En aquest sentit, Lorente considera totalment inaudit que “Rus obvie el drama de l’atur i renuncie a un pla d’ocupació que sols per a la província de València està dotat en 9 milions d’euros”. Des d’EU esperem que “Rus amb aquesta decisió no haja posat per davant les lluites internes del seu partit a l’interès col·lectiu de la ciutat, ni que haja volgut guanyar-se el recolzament d’altres alcaldes del PP de la província a costa de desentendre’s de les seues responsabilitats amb els aturats de la ciutat”.