EU critica que els populars es neguen a crear un pla municipal d’ocupació

Lorente: “Per a Rus el drama de l’atur a Xàtiva no és suficient motiu per redefinir el nostre model productiu i crear treball”

En el passat ple de l’Ajuntament de Xàtiva, el Grup Municipal d’EU presentà una proposta per crear un Pla Municipal d’Ocupació. El portaveu de la formació d’esquerres, Miquel Lorente, ha assenyalat que “front l’actual situació d’atur extrem en la ciutat, amb vora 4.000 persones aturades, cal obrir espais d’encontre entre els diferents agents socials (sindicats, empresaris, centres educatius, administracions, partits polítics, plataformes…) de la ciutat per actuar amb la máxima eficiència i projecció”.

En aquest sentit, EU ha recordat que “Rus es nega a treballar, promoure i apostar per un Pla ben definit que s’emmarque dintre del Pla d’Ocupació Conjunta de les Administracions Públiques Valencianes aprovat per la Diputació de València i la Generalitat”.

Segons el grup municipal d’Esquerra Unida “sols des del consens, la reglamentació del Pla i el compromís pressupostari, xifrat en 400.000 euros, per part de l’Ajuntament ens podríem enfrontar al repte pendent de la nostra ciutat; redefinir el model productiu, crear ocupació i suavitzar el tsunami de la crisi que ha provocat nivells d’atur superior a la mitjana estatal”. Des de la formació d’esquerres s’ha conclós que la lluita contra l’atur «no passa per una precarització de les condicions laborals com ha fet l’equip de govern amb els minitreballs, els quals no aprofitaran per regenerar el teixit econòmic de la ciutat”.