EU convoca a la comunitat educativa de Xàtiva per fer possible un projecte educatiu de ciutat

Amorós «és prioritat posar en valor l’escola pública en la nostra ciutat»

El col·lectiu d’EU conscient de la importància de l’educació com ha procés transformador de la societat ha plantejat en el seu procés participatiu #pensareldemà el tema educatiu.

De fet, segons Amor Amorós, membre del Consell Polític d’EU “és prioritat posar en valor l’escola pública en la nostra ciutat”. Per aquesta raó, Amorós ha informat que “s’ha convocat als diferents actors de la nostra comunitat educativa (profés, alumnes, famílies…) el proper dijous 22 de gener a les 19’30h. a la casa de la cultura de Xàtiva per pensar entre tots el projecte educatiu i de ciutat que volem per a viure”.

Des d’EU s’ha indicat que “Moltes han sigut les mocions, propostes, precs i preguntes que en matèria educativa ha presentat el nostre grup municipal als plenaris d’esta última legislatura. S’ha demanat en més d’una ocasió la creació d’un banc de llibres. S’ha proposat l’ampliació horària de la biblioteca municipal i l’ampliació en èpoques d’exàmens de sales d’estudi. Hem reivindicat la creació d’una línia d’ajuda municipal per a l’adquisició de material i llibres de text. S’ha exigit la no supressió de dos unitats educatives públiques. S’han demanat ajudes econòmiques per a les matrícules dels alumnes universitaris de la ciutat.S’ha demanat la creació d’ajudes per a beques de menjador. Mocions per la promoció i ús del valencià. Per la defensa de l’ensenyament plurilingüe de qualitat. Hem demanat l’ampliació formativa de l’escola oficial d’idiomes. Hem proposat la utilització de les instal·lacions esportives dels centres educatius del nucli antic fora de l’horari escolar. Hem preguntat estadístiques de fracàs escolar de la ciutat”.

En canvi, segons Amorós “tot aquest treball institucional l’única resposta que hem rebut de l’equip de govern del PP ha sigut el rebuig i la indiferència. Totes aquestes mocions han sigut rebutjades i moltes d’elles no hem pogut ni defendre-les” No obstant, segons Amorós “creguem en la participació ciutadana i en conèixer de primera mà els problemes de la nostra ciutat i en este cas de les nostres escoles públiques. Perquè volem escoltar i entre tots aportar solucions i exigir a les diferents administracions els compromisos per a millorar els serveis educatius de la ciutat”.