EU considera un greu error l’augment de taxes de la Ciutat de l’Esport

Lorente «amb les noves taxes s’arribarà a pagar fins a set vegades més per un mateix servei en la Ciutat de l’Esport»

En paraules del portaveu d’EU, Miquel Lorente «la pujada de taxes acaba sent desorbitada, en el cas de l’ús del servei d’il·luminació en la pista de futbol 7, el cost passaria de 6€ a 42€ si ets de Xàtiva, si ets d’un altra localitat el preu acabaria sent de 52 euros». Segons EU, «l’equip de govern va a tancar les portes de la Ciutat de l’Esport a molts xativins/es. Pensem que aquesta no és la manera més correcta de promoure l’esport a Xàtiva».

La pràctica de l’esport a Xàtiva acabarà tenint un cost superior respecte altres ciutats

Per altra banda, des de la formació d’esquerres s’ha informat de que «la pràctica de l’esport a Xàtiva acabarà tenint un cost superior respecte altres ciutats com ara Ontinyent i Alcoi què tenen unes instal·lacions molt semblants . A Ontinyent jugar amb llum a futbol 7 suposa 30€ (a Xàtiva 12€ més o 22€ més si ets d’altra localitat), mentres que a Alcoi costa 35,50€ (a Xàtiva costa 6,5 € més o 16,50€ més si ets de fora). Aquesta pujada també afecta a d’altres esports com ara el tenis o el pàdel, de fet en Alcoi jugar un partit a pàdel amb llum ens costaria 1,75€ a Xàtiva ens costaria quasi el doble, és a dir 3€»

Diferenciació a l’hora de fer efectives les taxes entre residents i no residents a Xàtiva

Pel que fa a la diferenciació a l’hora de fer efectives les taxes entre residents i no residents a Xàtiva, la coalició ha assegurat que «aquesta diferenciació es poc ética, no entenem allò de crear usuaris de primera i usuaris de segona. Cal dir que aquestes diferències poden suposa fins a un cost d’un 38% més per a la gent que no està empadronada a Xàtiva». Per a la formació d’esquerres «amb aquesta mena de decisions s’està posant en dubte la manera d’exercir la capitalitat comarcal per part del PP, sobretot si tenim en compte que molts xativins/es s’han exercitat en localitats veïnes durant molt de temps a causa de les llargues obres de la Ciutat de l’Esport

Molts usuaris acabaran optant per practicar l’esport en instal·lacions esportives d’altres localitats

Des d’EU s’ha assenyalat que «l’augment de taxes provocarà un efecte contrari al desitjat, de fet molts usuaris acabaran optant per practicar l’esport en instal·lacions esportives d’altres localitats i acabarà reduint-se el nombre d’usuaris de la Ciutat de l’Esport i fent encara més inviable la seua gestió»

Apelació a la modificació d’aquesta proposta de taxes

Lorente, ha assegurat que «en la propera Comissió d’Hisenda EU instarà a la modificació d’aquesta proposta de taxes, a més instarem a que s’apliquen bonificacions i exempcions als aturats/es de llarga duració» Xàtiva, 24 d’octubre de 2011