EU assegura que els mini jobs promouran la precarietat laboral a Xàtiva

Lorente: “Rus promou des de l’Ajuntament la degradació laboral i l’atur disfressat»

El portaveu municipal d’EU a Xàtiva, Miquel Lorente destaca que l’Ajuntament de Xàtiva amb el Pla d’Incentivació de l’Economia Local «està contribuint a promoure en la ciutat una nova modalitat d’ocupació que precaritza el món del treball, sobretot en sectors com el comerç i l’hosteleria predominants en el nostre àmbit”.

El mini job és una modalitat de contracte laboral importat d’Alemanya amb el patrocini de la patronal CEOE i que ara l’alcalde Alfonso Rus preten implementar en l’Ajuntament de Xàtiva, mitjançant contractes de 25 hores setmanals a canvi de remuneracions de 400 euros durant quatre mesos.

Per a la formació d’esquerres “Rus amb aquesta decisió introdueix el parany de la precarització laboral en l’economia local, de fet amb la promoció dels mini jobs sols guanyen aquells empresaris que ara tindran l’oportunitat de normalitzar de cara a l’opinió pública un tipus de contracte amb una major plusvàlua (reducció de costos) i que destrueix l’ocupació regular i augmenta els índexs d’empobriment segons assenyala l’Institut d’Estudis per al Mercat Laboral”.

Per altra banda, Lorente ha assenyalat que “les administracions han de ser exemplars a l’hora d’assegurar uns treballs dignes i allunyar-se de contractacions on els sous siguen de 4 euros l’hora i amb una extremada temporalitat”. Des d’Esquerra Unida tampoc s’ha obviat que “aquestes contractacions respondran una vegada més a la pràctica caciquil del nostre alcalde, determinada per l’intent de fer possible una nova xarxa clientelar mitjançant l’oferta de llocs de treball públic”.

Per part del Grup Municipal d’EUPV s’ha informat que en el proper plenari els regidors de la coalició presentaran una moció per rebutjar aquest “Pla del mini jobs” perquè suposa un retorn al segle XIX i perquè cal fomentar una ocupació sòlida que s’enfronte al repte de reduir dignament les 3.492 persones de la ciutat que volen treballar i no poden, així com millorar la capacitat de demanda respecte a l’economia local.