El grup denuncia que més de la meitat dels menors de 35 anys de Xàtiva no tenen ocupació
Esquerra Unida Xàtiva denuncia que més de la meitat de les persones menors de 35 anys de Xàtiva no tenen ocupació i més de 500 joves han hagut d’abandonar la ciutat.
Segons Alejandro Hellín, membre de la candidatura d’Esquerra Unida Xàtiva, “es pot canviar aquesta realitat mitjançant polítiques actives d’ocupació amb inversió pública, espais de coworking i ocupació verda.” Per a resoldre el problema de l’habitatge cal tenir en compte les més de 3.000 vivendes que estan buides a la ciutat i amb les quals és pot crear un parc de lloguer públic on la gent no pague més del 30% del seu salari. “Així mateix és pot negociar amb els bancs la cessió d’ús dels vivendes no utilitzades“, remarca Hellín.
Així mateix la joventut de la ciutat reclama “ la implantació de la Universitat de València a la ciutat de Xàtiva tal i conforme ha defés durant tota la legislatura el Grup Municipal d’EU i la adopció de moduls de formació professional relacionats amb el nou model de sistema productiu relacionat en la indústria, el turisme, el comerç i l’ecologia verda. “I tot això amb la participació d’un Consell de la Joventut, dotat dels recursos adients, independent i autònom”, manifesta.
Per la seua part, Rosana Montalbán, que ocupa el lloc 3 en la llista a les Corts Valencianes, va destacar que l’autonomia valenciana en el 2014 va ser la Comunitat de tot l’Estat amb més desnonaments ja que més del 25% dels desnonaments de tota Espanya es van fer en el País Valencià, arribant a les 41.000 execucions hipotecàries. També va a donar a conéixer que “la Generalitat deu més de 150 milions d’euros en ajudes d’habitatge a persones a les quals va estafar literalment aprovant ajudes per a la compra d’habitatges que mai ha pagat”, afegeix.
Per la seua banda Miquel Lorente, cap de llista a l’alcaldia de Xàtiva, va a assenyalar que “a nosaltres que no ens esperen sentats a les institucions ni tancats als despatxos sinó patint amb qui pateix. Estarem a la institució però també al carrer.” Lorente va a insistir en la seua proposta d’un pacte de ciutat a 20 anys vista “que situe als persones al centre de la política amb unes linies clau, drets bàsics, economia productiva, participació democràtica i un urbanisme sostenible que no és vincule a l’especulació”.