EU aposta per l’escola pública i en valencià, com a garantia de qualitat educativa

Francesca Chapí “Tenim escoles públiques en indrets emblemàtics de Xàtiva, molt ben dotades de recursos didàctics com pissarres digitals, professorat especialista, nombre d’alumnes reduït on poder desenvolupar la tasca docent”.
El període de matrícula per als centres d’Educació Infantil i Primària s’ha avançat en un mes respecte a l’any passat, i enguany està fent-se del 7 al 14 d’abril.
Cesca Chapí explicava que “amb aquest canvi els pares i mares dels 293 xiquets i xiquetes de Xàtiva que s’han de matricular enguany, tindran dos mesos d’incertesa, sense saber en quin col·legi podran finalment matricular els seus fills i filles d’infantil de 3 anys per al curs vinent. A l’igual que tampoc sabran en quin programa d’ensenyament finalment estudia el seu fill o filla”.

“Des d’EU s’aposta per l’escola pública i en valencià, com a garantia de qualitat educativa. Una escola on treballa el professorat més preparat, es fomenta la participació de les famílies i es garanteix el millor domini de les tres llengües: valencià, castellà i anglés. Una escola que vetlarà sempre perquè tots i totes tinguen totes les oportunitats segons les seues capacitats”, afirma Cesca Chapí. A més, la formació d’esquerres vol recordar als xativins i xativines que tal com es va poder vore en les jornades de portes obertes, “tenim escoles públiques ubicades en indrets emblemàtics, molt ben dotades de recursos didàctics com pissarres digitals, professorat especialista, i amb un nombre reduït d’alumnes per poder desenvolupar la tasca docent”.

Per tot açò EUPV-Xàtiva reitera la seua oposició a la disminució d’aules públiques de Xàtiva, i reclama a Mª José Català que escolte a la FAPA i als centres, “aquestes retallades, en cas de produir-se, comportaran un greu perjudici per als alumnes, professors i pares i mares, que veuen com cada vegada hi ha menys recursos per a l’educació pública. Creguem que no fa falta eliminar cap unitat, ja que es tracta de reorganitzar els recursos per a poder donar el millor servei des dels espais públics”, conclou Cesca Chapí.