EU aposta per connectar la línia Xàtiva-Alcoi amb la promoció econòmica de la ciutat

Lorente «la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi ha de ser una oportunitat per al comerç, el turisme i l’hostaleria de la ciutat»
Des d’EU s’ha assenyalat que “Xàtiva necessita mantenir un contacte fluït amb els pobles i ciutats de la Vall d’Albaida i l’Alcoià per continuar jugant un paper de referència en les comarques centrals”. Segons Miquel Lorente, portaveu municipal de la formació d’esquerres “la línia constitueix una oportunitat per poder augmentar l’arribada de gent a la ciutat i reforçar la personalitat i la promoció econòmica entre els pobles i ciutats de les comarques que ens envolten”.

Per aquest motiu, Esquerra Unida instarà al ple municipal de l’Ajuntament de Xàtiva perquè s’inicien les negociacions pertinents amb RENFE mitjana distància per a què en determinats moments de l’any com la campanya de Nadal, Fira d’agost, Falles, Fira Outlet… s’incremente la freqüència dels viatges en la línia de ferrocarril que vertebra les comarques centrals”. Lorente ha recordat que “la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi ha d’ajudar a reforçar l’activitat comercial, turística i hostalera de la ciutat, a més d’aconseguir una major comoditat per a les persones que ens visiten”.

El Grup Parlamentari de Izquierda Unida en el Congrés ha informat que s’han presentat esmenes als pressupostos de l’estat ‘perquè s’incloga la línia Xàtiva-Alcoi com una prioritat’. Segons EU “la línia corre perill en no haver-se executat la inversió de 61 milions d’euros compromesa per l’estat i el Consell”. Per tot això, des d’EU s’ha insistit en protegir la línia i fer d’ella una eina necessària per a la promoció econòmica del nostre territori, per a la nostra mobilitat sostenible i per reforçar les complicitats entre les comarques centrals.