EU aposta per ampliar la xarxa d’horts socials a la ciutat

Lorente “volem continuar amb la tasca encetada en aquesta legislatura i posar en correu nous terrenys municipals en desús“

El candidat a l’alcaldia d’EU, Miquel Lorente, ha avançat que en el Programa de Govern aposten per ampliar i millorar la xarxa d’horts socials en terrenys municipals en desús. Segons Lorente “volem continuar amb la tasca encetada en aquesta legislatura i posar en correu aquells terrenys municipals que a hores d’ara no són productius i que d’aquesta manera es podrien rendibilitzar en favor de la ciutadania”.

En concret, en el programa de govern d’Esquerra Unida es planteja cedir aquests horts durant un període màxim de quatre anys, entre aquells ciutadans/es que ho volgueren sol·licitar i que complisquen amb una sèrie de requisits establerts, “per beneficiar a aquells que més ho necessiten, com ara la població aturada, els jubilats o els ciutadans en risc d’exclusió social”, apunten. “Si bé són moltes les funcions que se li poden assignar als horts com ara l’àmbit educatiu, també en aquests moments l’acció prioritària ha de ser l’autoconsum. No podem obviar la realitat que s’està vivint a causa de l’actual crisi”, apunta Lorente.

Cal recordar que a proposta d’Esquerra Unida aquesta legislatura es posà en pràctica la primera xarxa d’horts socials a la ciutat i que actualment gestionen d’una manera autònoma entitats benèfiques de la ciutat.