EU ampliarà la xarxa d’horts socials a Xàtiva

Lorente: “Crearem una partida pressupostària per tal de gestionar aquests horts”

El candidat d’EU a l’alcaldia de Xàtiva, Miquel Lorente, ha remarcat que en el Programa de Govern aposten per ampliar i millorar la xarxa d’horts socials en terrenys municipals en desús. Segons Lorente “volem continuar amb la tasca encetada en aquesta legislatura i posar en correu aquells terrenys municipals que a hores d’ara no són productius i que d’aquesta manera es podrien rendibilitzar en favor de la ciutadania”.

Lorente i la regidora d’EU, Cesca Chapí han donat aquest matí una roda de premsa per destacar que el grup ampliarà aquests horts socials. S’ha de remarcar que els horts socials són gestionats actualment de forma autònoma per Gent de la Consolació, una associació benèfica de la ciutat. Per aquest motiu, Lorente ha avançat que el seu grup crearà una partida pressupostària per donar cobertura a les necessitats d’infraestructura, dinamització i gestió dels horts. “La implicació de l’Ajuntament amb aquest nou servei ha de ser molt més major, per això crearem una partida pressupostària i l’Ajuntament tindrà una responsabilitat molt més ferma en aquesta iniciativa”, ha manifestat el candidat d’EU.

Des d’EU afirmen que “hauria de ser la regidoria de Benestar Social i no una associació benèfica, la que s’encarregara de determinar els requisits per accedir a aquests horts”. En concret, en el programa de govern d’Esquerra Unida es planteja cedir aquests horts durant un període màxim de quatre anys, entre aquells ciutadans/es que ho volgueren sol·licitar i que complisquen amb una sèrie de requisits establerts, “per beneficiar a aquells que més ho necessiten, com ara la població aturada, els jubilats o els ciutadans en risc d’exclusió social”, apunten. “Si bé són moltes les funcions que se li poden assignar als horts com ara l’àmbit educatiu, també en aquests moments l’acció prioritària ha de ser l’autoconsum. No podem obviar la realitat que s’està vivint a causa de l’actual crisi”, apunten.