EU afirma que l’Ajuntament de Xàtiva ja es troba intervingut

Miquel Lorente assenyala que el Ministeri d’Hisenda ha desautoritzat qualsevol inversió per part del Consistori

El portaveu d’EU a l’Ajuntament de Xàtiva, Miquel Lorente, ha indicat que en el pressupost municipal del Consistori, s’havia destinat 1,3 milions d’euros per fer inversions com ara la construcció de ninxols, manteniment de vies públiques i millores en la xarxa d’aigua potable. Unes inversions, que segons Lorente, «han estat totalment desautoritzades per part del Ministeri d’Hisenda, donat el nivell d’endeutament adquirit per l’Ajuntament. Un endeutament que ja supera el 75% del capital viu. I que ara mateix s’acosta als 30 milions d’euros”.

Per a EU “ens trobem en una intervenció de facto on el Govern Central, des de Madrid, li ha deixat ben clar a l’Ajuntament de Xàtiva que abandone el seus acords plenaris d’inversions perquè són inapropiats pel grau d’endeutament assumit pel consistori”.

Segons la formació d’esquerres “la gestió del Partit Popular ens ha conduït a la ruina i la ciutadania encara estem esperant a que donen la cara, i que ens expliquen tant l’alcalde com el regidor d’hisenda com s’ha pogut arribar a aquesta situació. En canvi, la pressió dels impostos es cada vegada més elevada i injusta perquè ens estan fent pagar a tots el desgavell d’uns pocs”.

A més Lorente ha informat que “la situació encara es transforma en més preocupant quan encara estan apareguent factures impagades des de l’any 2009 i que passen a conformar un nou reconeixement extrajudicial de crèdit, que l’alcalde Alfonso Rus pretén aprovar en el proper plenari”.