EU acorda la màxima col·laboració amb CCOO i UGT per promoure la vaga general del 29S a Xàtiva

Lorente «el nostre col·lectiu passarà a ser un piquete informatiu mésdavant la Reforma Laboral del PSOE»

Aquest matí ha tingut lloc una reunió en la seu d’EU de Xàtiva entre representants de la coalició d’esquerres Marina Albiol, Miquel Lorente i Alex Hellin i membres de l’executiva de CCOO, Manuela Pascual i Jesus Picazo, i d’UGT Joaquim Martínez. En aquesta reunió s’han tractat diversos aspectes sobre l’actual situació de crisi econòmica a Xàtiva i a la comarca de la Costera, així com la poca eficiència de les propostes que planteja el govern central en la seua Reforma Laboral front la problemàtica existent. De fet, els representants de les tres formacions han coincidit en que aquesta Reforma és un atac sense precedents, en l’actual etapa democràtica, als drets dels treballadors i treballadores. Fent-los pagar les conseqüències d’una crisi que no han provocat i deixant passar l’oportunitat d’aprovar una Reforma Fiscal encaminada a buscar els recursos de l’Estat en les butxaques del poder financer. En tot cas, s’ha acordat una comunicació fluida i el màxim de col·laboració i participació en tots els actes i accions que s’han convocat durant els propers mesos. A la reunió també ha assistit la diputada d’EUPV en les Corts Marina Albiol.

EU «proposa a la resta dels partits de l’oposició la celebració d’un ple extraordinari per tractar d’articular mesures contra la crisi a Xàtiva»

Des de la formació d’esquerres s’ha aprofitat l’encontre per comunicar als sindicats les intencions de guanyar-se el recolzament del PSOE i del BLOC per forçar un ple extraordinari. Procés que solament necessitaria la signatura de 7 regidors. Amb la convocatòria d’aquest plenari es preten construir un full de ruta per fer uns Pressupostos Municipals marcats per propostes de caire social. Des d’EU s’ha considerat que en una situació com l’actual els problemes de la gent s’han de posar en el centre del debat polític, i per aquest motiu és necessari l’encontre d’espais de debat que puguen conduir a propostes concretes en favor de la ciutadania. En aquest sentit, EU ha assenyalat la seua intenció de començar un debat amb totes les forces polítques, amb l’objecte d’obtenir un document el més consensuat possible per a l’esmentat plenari extraordinari, i que siga clau en la millora de les condicions econòmiques dels aturats de la ciutat.