Estudiants de Belles Arts de la UPV decoraran 12 espais urbans d’Ontinyent

Les jornades “Cans and Party” comptaran amb el reconegut muralista Rubén Vallejo “Deih” i inclouran una festa amb paelles i música

Un grup d’estudiants i llicenciats en Belles Arts decoraran la propera setmana 12 espais urbans d’Ontinyent a les que seran les I Jornades de Pintura Mural de la ciutat, organitzades amb la col·laboració de l’Ajuntament. Les jornades tindran lloc del 25 al 27 d’abril baix el nom de “Cans and Party” (esprai i festa), inclouran un dinar de paelles i una festa amb música al pàrking de la Sala Multiusos, i comptaran amb reconeguts muralistes del grup “XLF” com Rubén Vallejo “Deih”, autor de treballs per a empreses com Dockers, Lucky Strike, Reebok o Adidas i per a esdeveniments com la Volvo Ocean’s Race.

Des de la regidoria de Serveis Municipals Manuel Cuesta explicava que estes pintures murals “són efímeres com tot l’art a l’aire lliure, amb el pas del temps seran tapades o substituïdes, però van a donar molta vida i tornen a constatar que a Ontinyent hem passat de ser una ciutat en blanc i negre a una ciutat en color”, destacava.

La idea va partir de Sergio Sempere, estudiant ontinyentí de Belles Arts, que en voler realitzar el seu projecte de final de carrera a la seua ciutat, va sol·licitar les pertinents autoritzacions a l’Ajuntament per decorar tres murs junt als també estudiants Edgar Mateo i Carlos Botella. Sempere explicava que “en vista de la bona receptivitat que vam trobar al regidor Manuel Cuesta, vam voler anar un poc més enllà i organitzar estes jornades, semblants a les que s’han fet en municipis com València o Mislata, però millors pel grau de recolzament amb que hem comptat”, explicava.

D’aquesta manera, l’Ajuntament facilitarà als participants la pintura i els elements de seguretat per la realització dels murals més verticals, cedeix els espais municipals necessaris i, amb la supervisió dels tècnics del departament de Medi Ambient ha coordinat la selecció dels llocs on van a realitzar-se les pintures, espais tant públics com privats, als quals s’ha gestionat els corresponents permisos i autoritzacions.

Entre els llocs on es realitzaran les pintures murals es troben el Parc de Sant Rafel, el Carrer Santa Teresa, la fàbrica abandonada del Camí Vell de l’Estació, la Plaça de la Morereta, el Recinte Firal, el Pàrking de la Sala Multiusos o la Plaça de la Coronació. Els organitzadors presentaven hui a Manuel Cuesta els dissenys dels 12 murals que es realitzaran durant els tres dies que durarà l’activitat, obres de diversos estils i tècniques que s’ubicaran als espais més adients en funció de les seues temàtiques.