Estudiants de 4 països participen a Ontinyent al programa Erasmus+ de mobilitat europea

Alumnes i monitors han estat rebuts al Palau de La Vila per l’alcalde

Un total de 40 estudiants d’Alemanya, Suecia, Polonia i Espanya participen estos dies a Ontinyent a les activitats del programa Erasmus+ finançat per la Unió Europea, del que l’Ajuntament és soci intermediari. Junt a 8 monitors dels seus centres educatius, joves d’entre 15 i 16 anys procedents d’Erfurt (Alemanya); Mark (Suecia); Szamotuly (Polònia) i el col·legi Sant Josep d’Ontinyent (a qui li correspon enguany participar) treballen conjuntament el seu aprenentatge de l’angles com a llèngua vehiculart d’una activitat que porta com a lema “Youth is the «Kei».

Alumnes i monitors han estat rebuts al Palau de La Vila per l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui, acompanyat per la regidora de Joventut, Katty Ushiña, els donava la benviguda a la ciutat. El primer edil destacava la importància “que els i les nostres joves puguen conèixer l’anglès cada volta millor, perquè això millora el seu futur, i també que tinguen l’oportunitat de participar a un programa que els permet conèixer altres cultures, el que els serveix per créixer a nivell personal. L’Ajuntament tracta d’acollir-se sempre a estes convocatòries i seguirem fent-ho”, assenyalava. Katty Ushiña, per la seua banda, manifestava que “el programa és molt interessant pel que suposa d’integració cultural i educativa de joves de diverses porcedències, a més de potenciar el seu coneixement de l’anglès, la llengua vehicular de l’activitat”.

Un dels monitors participants, l’ontinyentí Vicent Gandia, explicava que en les activitats es potencia la creativitat dels joves i el coneixement de les diferents cultures, amb diferents temàtiques al voltant enguany de la cultura i la innovació. Dins d’aquest programa, els i les joves visitaven hui el Museu Tèxtil i l’exposició de Gegants i Cabets al Palau de La Vila i participen a un taller de fotografia. Als propers dies, a més d’Ontinyent, es visitarà localitats com Xàbia o València, finalitzant les activitats programades el proper dimarts.