Esquerra Unida Xàtiva reclama el poder ciutadà contra la corrupció

Divendes es celebrarà una xarrada en la Casa de la Cultura

Si hi ha dos assumptes que preocupen enormement a la ciutadania són els relatius a la corrupció i al deute que han generat els Ajuntaments «mal gestionats per la dreta», afirmen des d’EU. «Ells sí que han viscut per damunt de les seues possibilitats acumulant un deute, que a l’hora d’anar-se, hereta la ciutadania», diuen.

«La corrupció no és un fenomen aïllat sinó una epidèmia que ha contaminat el sistema, que la fomenta i la tolera. Només la transparència, la rendició de comptes i l’atribució de responsabilitats permetrà sanejar els Ajuntaments no tan sols econòmicament ,sinó en el que concerneix als principis i valors dels quals no es pot prescindir«, afirmen.

Segons manifesten, des d’EU, és el poble el que a més d’haver vist retallats els serveis amb la consegüent pèrdua de nivell de vida, veurà compromès el seu futur amb un deute de la qual ningú vol fer-se responsable.

Per a parlar d’aquests temes el col·lectiu d’Esquerra Unida de Xàtiva, ha organitzat una xerrada amb la participació de l’economista i interventor de l’Estat, Fernando Urruticoechea. Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat del País Basc, ha sigut interventor en diversos ajuntaments del país, havent passat pels consistoris de Crevillent, Castro Urdiales i Galdakao, entre altres municipis, destapant nombroses irregularitats. Actualment, és interventor en la localitat alacantina d’Orihuela.

La xarrada se celebrarà aquest divendres 27 de febrer, a les 20 hores en la Casa de la Cultura de Xàtiva.