Esquerra Unida Xàtiva organitza una xarrada sobre la Llei de Reforma de l’Administració Local

Des del grup afirmen que aquesta reforma és “un dur colp per als Serveis Socials”

Esquerra Unida de Xàtiva ha organitzat una conferència que s’hi celebrarà el proper divendres, 10 d’abril, a les 19:30 hores a la Casa de la Cultura de Xàtiva. Tractarà sobre la situació em què queden els Serveis Socials amb la Llei de Reforma de l’Administració Local i anirà a càrrec de Mercé Martínez Llopis, treballadora social.

“La reforma de l’Administració Local és un dur colp per als Serveis Socials, ja que dinamita el principi bàsic que possibilitava la seua existència. Arrabassa als ajuntaments aqueixa qualitat de proximitat que permetia que foren l’administració més accessible a la ciutadania per a la resolució dels seus problemes bàsics”, destaquen des del grup.

Des del 1980, els serveis socials municipals han assumit la responsabilitat d’atendre les persones en situació de dificultat. La Llei de Reforma de l’Administració Local planteja retirar aquestes competències i traslladar-les a las comunitats. Sols permet que els ajuntaments amb més de 20.000 habitants oferisquen una tasca d’avaluació i informació de situacions de necessitat social i atenció immediata a persones en situació de risc o d’exclusió social. És a dir, un xicotet servei de primer contacte i derivació que no donarà respostes ni solucions, que és precisament el més necessari.

La factura es pagarà amb menys cohesió social i amb el patiment dels de sempre: majors, persones amb discapacitat, dependents i famílies amb fills menors malalts”, afirmen. Esquerra Unida de Xàtiva considera necessari elaborar un mapa de las desigualtats existents en la ciutat que permeta articular una resposta efectiva amb els programes, serveis i recursos humans i tècnics necessaris. “Sols així s’hi podrà elaborar un Pla de Benestar Social per a la ciutat que no gire l’esquena a problemes l’existència dels quals ignora ni que es fonamente en promeses que no es poden complir”, recalquen.