Esquerra Unida-Unitat Popular va presentar el seu programa electoral a Xàtiva

Pocs dies abans d’iniciada la campanya electoral per a les eleccions Generals, Xàtiva acollia el darrer divendres, l’acte central de La Costera

 

Amb la presència de la coordinadora d’EUPV Marga Sanz i la Candidata a Corts Roser Maestro, l’acte va estar presentat pel Coordinador del col.lectiu Miquel Lorente i va comptar amb nombrós públic que escoltà les propostes d’esquerra de la nostra formació i feren preguntes i reflexions sobre les mateixes.

Marga Sanz va parlar dels valors que té Esquerra Unida-Unitat Popular perquè “Sabem el que és oposar-nos al poder i per això molestem els poderosos” en clara al·lusió al maltracte informatiu que la nostra opció està patint en aquesta campanya. Malgrat tot, Sanz instà a prendre partit i enfortir-se perquè “sense participació no pot haver-hi transformació” que és en definitiva, part important dels valors de l’esquerra.

Un procés constituent, la nacionalització d’empreses de subministraments bàsics com les elèctriques “per tornar a ser persones, no sols clients”, els canvis en la Constitució que permeten sortir d’un futur hipotecat als Ajuntaments així como el clam que “Mai abans s’havia retallat tants mitjans en la lluita contra la violència masclista” com en aquesta etapa varen ser alguns dels punts del programa sobre els quals es va puntualitzar durant l’acte

Per la seua part, la candidata a Corts Roser Maestro va manifestar la importància “d’un pla d’emergència enfront de la desindustrialització perquè és necessari un model productiu distint”. Entre d’altres parlà de la desocupació de joves que els condemna a l’exili forçat així com que “l’increment de les taxes universitàries han exclòs moltíssima gent dels estudis superiors” i les seues conseqüències. La candidata va mostrar confiança en el vot manifestament d’esquerres davant el govern actual de qui va dir: “Poc es pot esperar de qui governa per a les classes dominants”.

Marga Sanz: “sabem què és oposar-se al poder per això molestem els poderosos”

Roser Maestro: “La força d’aquesta organització ve del carrer, de les classes populars. Per això el 20D no és el fi sinó un principi”