Esquerra Unida reclama uns pressupostos municipals que pensen en les dones de Xàtiva

Francesca Chapí, regidora d’EU, ha manifestat la necessitat de destinar el 5 % dels pressupostos municipals a polítiques específiques de la dona.

Chapí ha informat que la crisi econòmica està generant una classe social cada vegada més empobrida i sotmesa. Aquestes diferències s’accentuen moltíssim més en les dones, ja que són aquestes les que estan patint directament un colp dur contra les conquestes aparentment consolidades.

Cesca Chapí afirma que han augmentat brutalment les dones assassinades i violentades física i psicològicament (enguany de mitjana s’estan assassinant una dona per setmana; en 2010 es van sol·licitar quasi 40.000 ordres de protecció), i que la violència econòmica s’acarnissa amb la complicitat dels diferents governs: en el segon trimestre de 2011 l’atur femení se situava en un 22 % i el 60 % dels treballs fóra de la llar, es realitza a jornada parcial. El retorn a la llar, a les cures i la recuperació patriarcal dels rols sexistes, són senyals d’identitat d’aquesta nova i catastròfica etapa.

El grup municipal d’EU, proposarà a la corporació municipal mesures perquè no es retallen les inversions destinades a polítiques d’igualtat.

• Col•laborar amb la inspecció de treball en què no existisquen diferències salarials en treballs del mateix valor, en què s’hagen implantat plans d’igualtat en les empreses obligades a açò i motivar al fet que s’implanten en les altres.
• Realitzar campanyes permanents contra la violència de gènere en totes les seues manifestacions, no permetent en els mitjans de comunicació municipals /provincials cap manifestació sexista i estereotipada de dones i homes.
• Impulsar, a través de plans educatius concrets i en col•laboració amb els centres educatius del municipi, valors basats en la igualtat, el respecte, la llibertat, l’autonomia, la coresponsabilitat i contra la violència de gènere.
• Desenvolupar mesures concretes dirigides a les joves i adolescents, dins del Pla Local d’Igualtat i en coordinació amb associacions de dones del municipi i altres institucions.

Per la seua banda, la regidora de la formació d’esquerres ha convidat a la ciutadania i, de manera molt especial, a la joventut de Xàtiva a participar activament en els diferents actes que es duguen a terme, per part del Consell de la Dona i Col•lectius de Dones com Xateba , Associació Tyrius…, amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència cap a les Dones.

Un comentario sobre “Esquerra Unida reclama uns pressupostos municipals que pensen en les dones de Xàtiva”

  1. Destrellats… Tanta igualtat, tanta igualtat i el que diu la senyora esta és voler destinar el 5% dels pressupostos municipals a activitats específiques per a les dones, i la meua pregunta és: ¿Es destina aquest 5% als homes? Perquè sinó, això no és igualtat… En cas que es destine als homes, crec que el més lògic seria que també es destinés el mateix percentatge a les dones. Sincerament, un 10% a activitats específiques és una exageració. Espere que algú em responga al respecte dels percentatges.

Los comentarios están cerrados.