Esquerra Unida qualifica “d’insultant” la resposta de Vicent Parra sobre l’institut Lluís Simarro

Aceras IES Lluís Simarro XàtivaEl grup d’esquerres va fer saber a l’Ajuntament i presentà en Les Corts el passat mes de novembre una bateria de preguntes sobre aquest centre de secundària, inaugurat fa sols un any i que es troba ubicat entre una línia de ferrocarril, una benzinera i una de les principals vies de trànsit rodat de la ciutat, a més de tota la problemàtica urbanística que envolta al centre educatiu. “Volíem saber la resposta de la Conselleria i de l’Ajuntament al respecte de les mesures de seguretat que compleix aquest centre, donada la seua perillosa ubicació, tanmateix Font de Mora en el seu dia es va limitar a dir-nos que la conselleria està analitzant i estudiant totes aquelles variables reals existents que puguen ser de la seua competència. Creiem que és una resposta insuficient i que insulta la intel·ligència, de la mateixa manera que ho fan les darreres declaracions de Parra eludint la seua responsabilitat i llançant tota la culpa a tercers”.

Lorente critica que la resposta de Parra “realment sí que és injusta amb la comunitat educativa de l’IES Simarro, perquè com a càrrec públic i responsable de l’àmbit urbanístic hauria d’haver donat solució a un problema que afecta diàriament a centenars de ciutadans i ciutadanes”. Segons Lorente “ara per amagar la seua deixadessa en la gestió d’aquest problema fa allò que és més fàcil, és a dir culpabilitzar a la resta del món de les mancances d’una gestió a totes llums molt distreta durant aquesta legislatura”.

L’institut Lluís Simarro, amb 19.000 metres quadrats, s’inaugurà el passat mes de gener, ha costat 14 milions d’euros, i té una capacitat per a 1.400 alumnes, “però ja ha rebut crítiques per la seua ubicació. Els xiquets voregen per accedir al centre tanques d’obres i han de circular per la calçada amb el perill d’atropellaments que això suposa”, explica Lorente

El grup d’esquerres ha anunciat que tornarà a recolzar les demandes de gran part de la comunitat educativa de l’INS Simarro, “les vegades que siguen necessàries, fins que Parra done la cara i solucione la problemàtica”, reclama Lorente.