Es presenta en L’Olleria l’arxiu fotogràfic “Imatges per al Futur”

Un arxiu digital municipal amb 3.795 fotografies aportades per veïns del poble

El Teatre Goya de L’Olleria acollia este passat dissabte 10 de desembre la presentació de l’arxiu fotogràfic “Imatges per al Futur”. Un arxiu digital municipal que consta de 3.795 fotografies que han aportat més de cent veïns i veïnes del municipi i que tal com ha destacat l’alcalde, José Vidal “ens permet enriquir el nostre patrimoni històric-cultural al mateix temps que ens permet recordar a la nostra gent, el seu dia a dia, els seus costums, que ara són les nostres, així com recordar com eren les nostres festes, en definitiva una eina documental i de consulta molt important i d’un gran valor per a L’Olleria i la seua gent”.

També el regidor de cultura, Jesús Engo destacava la importància de l’arxiu “que esperem siga encara més gran i continue creixent gràcies a les aportacions fotogràfiques de tots els ollerienses” afegint que “el nostre objectiu és que este arxiu puga ser consultat per totes les persones interessades, tant per motius personals com professionals pel que esperem es puga accedir a ell no només en la biblioteca municipal sinó també a través d’internet”.

A més, tant Vidal com Engo van tenir unes paraules d’agraïment a l’Associació cultural local “Col•lectiu L’Olla”, que “ha col·laborat juntament amb l’Ajuntament perquè este projecte fora una realitat així com felicitar i agrair a totes i cadascuna de les persones que ens han facilitat les fotografies que hui ja formen part d’este arxiu que ens permet conservar i difondre el nostre patrimoni cultural, moltes gràcies perquè sense tots vosaltres “Imatges per al Futur” no existiria”.

L’acte va contar amb la visualització d’algunes de les fotografies de l’arxiu que a més, van estar comentades a temps real. Van ser 50 minuts en els quals es va veure una mostra de la gran riquesa històrica i cultural que conforma este arxiu que d’altra banda, tal com va comentar Vicent Martí, del Col•lectiu l’Olla, “és que nosaltres tinguem constància l’arxiu d’imatges antigues d’una població, més ampli de la comarca i probablement sinó el més, un dels més grans de la Província de València”.

També va tenir unes paraules Pep Albinyana, també del Col•lectiu l’Olla, qui va destacar “el dur treball realitzat perquè este projecte siga el que es hui” i va agrair a l’Ajuntament ‘el seu desig actiu’.

Recordem que a finals del mes de novembre l’Ajuntament signava un conveni de col·laboració amb “el Col•lectiu l’Olla” per a crear un arxiu digital municipal.

“Imatges per al Futur”
És un projecte iniciat per l’Ajuntament que consisteix en una recopilació d’imatges fotogràfiques de L’Olleria la finalitat de les quals és crear un arxiu digital municipal que preserve la memòria gràfica local com a part fonamental de la història contemporània de la

població de L’Olleria. Imatges de persones, esdeveniments socials, festes, tradicions, costums, treballs, transports, cases, els canvis en la fesomia del poble i del paisatge de l’entorn.

En definitiva, imatges que aporten una visió de la nostra història més recent i de l’evolució de la nostra societat en els últims anys. Este arxiu s’ha iniciat amb l’aportació, per part del “Col•lectiu l’Olla” de materials fotogràfics locals que s’han anat recopilant i digitalitzant durant anys.

Posteriorment s’anirà ampliant amb les fotografies que les persones conserven i que, d’una manera voluntària, aporten per a ser digitalitzades i així formar part de l’arxiu municipal de L’Olleria.