Es presenta el Llibre de Festes 2010 de Moros i Cristians d’Ontinyent

presentacio-llibre-festes-2010-003

Dimecres passat, al Saló d’Actes de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, es presentava el Llibre de Festes de 2010. En paraules de Valen Bataller en la seua presentació, “per a tots, hui, 4 d’agost de 2010, any del 150 Aniversari de les festes ontinyentines, naix, no el Programa, sinó el LLIBRE de Festes de 2010”.

El Sr. Bataller iniciava la seua presentació demanant un fort aplaudiment per als moments bons de la Festa, la Festa del 2010. Va continuar el seu parlament recordant com eren els programes de festa; des d’aquell fullet explicatiu de 1860, que amb el pas del temps es transformava en una «revisteta» informativa festera i acabava sent la revista-programa que l’ha caracteritzat durant aquestos darrers cinquanta anys. Argumentava que aquesta publicació era un compendi d’escrits i fotografies que ha enriquit el patrimoni morocristià ontinyentí, i continuava comentant que, amb el seu contingut, en el transcurs del temps ha passat a ser, eminentment, una memòria gràfica i contada de les festa, on queda plasmada per sempre la seua història, per a goig present i curiositat o investigació en el futur, i, per això, amb la nova presentació, enquadernada amb tapes dures, calia canviar-li la denominació.

presentacio-llibre-festes-2010-010

Continuava presentant, de manera breu, resumida i amena, tots els apartats que configuren aquest publicació festera, que, com posteriorment deia el Sr. President en el seu parlament “Hi havia ganes de veure-la, perquè és el crit de la Festa: de la festa dels Moros i Cristians del 2010, de la Festa del 150 aniversari, de la Festa declarada d’Interés Turístic Nacional”

El Sr. Ferrero Terol comentava els avatars passats per arribar a aquesta publicació i agraïa l’esforç de totes les persones que l’han fet possible: articulistes, fotògrafs, comissió de textos, disseny, maquetació, impressió i empreses col·laboradores; feia especial menció a Alfred Bernabeu com a director i coordinador de tot el projecte. Acabava insistint que, més que mai, tenim un llibre de Festes, encetant un canvi que s’havia pensat per a aquest moment, però recordava que aquest no era el llibre del 150 aniversari: “Aquest –deia- és el llibre de les festes de 2010, l’altre ja vindrà”

En la seua intervenció, l’Alcaldessa de la ciutat, Mª Lina Insa, insistia en que es presentava el llibre de Festes, un llibre que també es cultura. La Festa, deia, és memòria del passat i ens carrega d’il·lusió per al futur. Felicitava a tots els festers i festeres per l’èxit del treball fet fins ara, agraïa la dedicació de totes i tots aquells que ho han fet possible i desitjava unes magnifiques festes del 150 aniversari per a tothom: veïns, festers i visitants.

Finalitzava l’acte fent-se entrega d’un exemplar del Llibre de Festes a la ciutat d’Ontinyent, en la figura de la seua alcaldessa, i així mateix, es feia entrega d’un exemplar als Capitans, Ambaixadors i Banderers.

El llibre de Festes 2010 estarà a la venda en totes les llibreries i quioscs a partir d’aquest cap de setmana, al preu de 20 euros per unitat.

presentacio-llibre-festes-2010-005