Es presenta a Otos la Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró

La presentació va concloure amb un concert del quartet de corda Mare Nostrum

La Càtedra d’Art Contemporani Antoni Miró es va presentar en públic el passat divendres a l’ajuntament d’Otos (Vall d’Albaida).

L’esdeveniment va tenir lloc al saló de plens del consistori en presència d’un nombrós públic. L’alcalde de la localitat, Emili Mira, va destacar l’aposta del municipi per la cultura i la seua divulgació,» per a Otos, formar part d’un projecte de l’abast de la Càtedra Antoni Miró, al costat de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi, és tot un repte que afrontem al tota la il·lusió i el compromís per a contribuir a la divulgació de la cultura».

Tant el regidor de cultura de l’ajuntament d’Alcoi, Francesc Agulló, com el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, van incidir en la implicació d’ambdues institucions en aquesta proposta que «busca apostar per la cultura i la identitat autòctona des d’una perspectiva multidisciplinar i amb una dimensió comparatística».

El president de la Real Acadèmia de Belles Arts San Carlos de València, Roman de la Calle, que s’incorporava de forma oficial a la comissió de seguiment de la càtedra, va destacar la importància de «fer arribar l’art contemporani d’una manera senzilla i accessible a tots els públics, com crec que podrem fer amb aquesta iniciativa».

El director de la Càtedra, el catedràtic de la Universitat d’Alacant, Enric Balaguer, es va mostrar content de que aquesta «comence a rodar i a treballar per a mostrar com més aviat possible les seues propostes de forma activa».

La presentació va concloure amb un concert del quartet de corda Mare Nostrum de la UA que va interpretar diverses peces populars com Serra Mariola, Ton Pare no té nas, el Cant de la Senyera o la Muixeranga entre d’altres.