Es liquida el patronat de l’Hospital de Sant Joan Baptista de l’Olleria

L’alcalde anuncia que l’edifici serà destinat a Centre de Dia de Majors

roda-hospital-018L’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, ha anunciat que l’edifici de l’Hospital Sant Joan Baptista, serà en breu parcialment rehabilitat com a Centre de dia Majors, a càrrec del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. La notícia s’ha conegut en el transcurs de la compareixença pública que han fet este matí els patrons de la Fundació Hospital Sant Joan Baptista per anunciar públicament la dissolució d’esta entitat, i la cessió dels seus bens a favor de l’Ajuntament de l’Olleria. Una cessió que va lligada a l’obligació de l’ajuntament de destinar l’edifici del carrer Jaume I a activitats compatibles amb l’esperit de la fundació, és a dir a benestar social i preferentment a l’atenció de persones de la tercera edat.

Segons ha explicat Emili Esteve, rector de la parròquia de la Santa Mª Magdalena i vice-president del patronat que regia la fundació, des de fa quatre anys la fundació ja no tenia activitat, ja que les Terciaris Caputxines que havien conduït l’escoleta i la residència de la tercera edat que albergava l’edifici, se n’anaren a altres destinacions, després de tancar-se ambdós serveis. “Així des d’aleshores la Fundació no ha tingut activitat, només despeses que han anat menjant-se el patrimoni”.

Rafael Ferrando, secretari de la fundació, ha explicat que des del patronat de l’Hospital es va plantejar reobrir l’edifici per a oferir un servei destinat als majors, però que l’immoble requeria prèviament una reforma en profunditat. “Per a esta remodelació ens calia un gran capital del qual el patronat no disposava, i per tant vam realitzar gestions amb organismes públics i privats que ens pogueren subvencionar estes obres”, comenta. “Finalment vam aplegar a la conclusió que perquè la finalitat de la institució no es perguera, l’única fórmula era cedir els bens del patronat a l’ajuntament”.

Julià Engo, alcalde de la localitat i president del patronat, ha explicat que des del patronat es va impulsar la creació d’una comissió liquidadora integrada per representants de tots els grups polítics amb representació municipal, “perquè esta era una qüestió que anava més enllà de les persones que ara estem ací, és una qüestió que afecta a tota la societat de l’Olleria, i per tant volíem que hi haguera el màxim consens, en tant que l’Hospital Sant Joan Baptista és una institució molt lligada al poble”.