Es declara desert el PAI del Carraixet

Bloc-Compromís anuncia que continuarà demanant la caducitat de tots els PAI

Suñer: “Ara exigirem que es modifique el PGOU per tal que s’augmente el terreny mínim per a edificar en Carraixet i no es cree un nou nucli aïllat.”

La Comissió de Foment de l’Ajuntament de Xàtiva va aprovar el divendres passat declarar desert el PAI ‘Carraixet’, el primer dels sis projectes urbanístics que BLOC – Compromís va demanar en el ple de l’Ajuntament de Xàtiva del mes passat.

Sembla ser que en el seu moment se li van donar dos mesos a l’empresa promotora per presentar el projecte, i no ho va fer, per la qual cosa la urbanització estava tècnicament caducada. La portaveu de BLOC – Compromís a l’Ajuntament de Xàtiva, Cristina Suñer, ha recordat que “en el passat ple, l’equip de govern del PP no va voler aprovar la nostra proposta de caducitat de tots els projectes aprovats i no realitzats, caducitat que fa anys que podria haver declarat, excusant-se en una esmena a la totalitat per part de l’Alcalde per a deixar l’assumpte damunt de la taula. Nosaltres no tenim clar la legalitat d’aquesta esmena, i per això hem demanat un informe del secretari al respecte. De tota manera, continuarem demanant la caducitat de tots aquests PAIs reiteradament mentre no ens facen cas.”

 

L’objectiu del grup municipal BLOC – Compromís és aconseguir que totes aquestes urbanitzacions projectades en els temps del boom immobiliari s’anul·len i es revertisca la qualificació del sòl per tal que no es done l’oportunitat que en algun moment es puga tornar a urbanitzar aquestes zones, creant nous nuclis urbans en zones que fins ara o bé eren verges, o suposaven una construcció massificada. Al respecte, Suñer ha anunciat que “en el cas de Carraixet demanarem que es modifique el PGOU per tal d’augmentar el terreny mínim per a edificar, doncs si es manté l’actual situació, es podrien construir xalets amb una densitat semblant a la planificada en el ara declarat desert ‘Projecte Taronja’, creant un nou nucli aïllat que estaria més prop de Manuel que de Xàtiva, i trencant l’actual característica dels xalets que hui en dia hi ha en Carraixet. El que volem és que no s’agredisca més el nostre territori, que no es creen més nuclis que generarien noves necessitats de serveis, perquè amb el que hi ha construït és més que suficient per a la població i les necessitats de creixement de Xàtiva.”

Un comentario sobre “Es declara desert el PAI del Carraixet”

  1. que razón tienen vds. sres. del BLOC,hace mucho tiempo me pregunto, ¿cuando caduca un PAI?,pues los vecinos del carraixet estamos pagando una contribución urbana en cuantia como si estuvieramos viviendo en plena alameda, con una particularidad, no tenemos ningun servicio, solo de contenedores de basura y reciclado, insuficientes por cierto,sin alcantarillado a pesar de que estamos pagando unos canones en el agua para su reciclado,ademas de que no es potable, es de regadio, en ningun pais europeo se paga impuestos por unos servicios que no se le prestan y aqui los residentes del carraixet lo estamos sufriendo…hasta cuando? vdes. nos dicen de que generarian unas necesidades de servicios del que los qeu ahy son suficientes para nuestra comunidad, pues sres. la media de cada chalet paga 600 euros y somos 110 casas, multipliquen y son mas de 60.000 euros, sin derecho a ningun servicio, desde aqui pedimos, ensanche y arreglo de caminos, alumbrado publico, alcantarillado, agua potable, vigilancia policial, correos, y asi si qeu estaria cubierto lo que pagamos, lo demas nos suena a estafa por parte de la administración, un saludo, y a luchar, que nos queda mucho camino por recorrer para conseguir un pueblo de bienestar, confio en las personas que trabajan por su tierra, sea del color o nombre de un partido, un saludo

Los comentarios están cerrados.