Entrevista amb Abel Lopez, regidor de Fira i Festes de Genovés

«Des de la regidoria de Festes, jo com a regidor convide a tota la comarca a vindre al poble a gaudir i de segur que la gent els rebrà molt be»

Amb motiu de les Festes del Crist de Genovés, que es celebren del 31 de juliol al 8 d’agost, entrevistem al regidor de Fira i Festes Abel Lopez Camarasa, que s’estrena en aquest càrrec.

-Quina expectativa tens d’aquestes festes?
La expectativa que tinc es que no es note que ha canviat la regidoria. Jo soc una persona que m’agradaria ser com un àrbitre de futbol que no se’n recorden d’ell, es a dir , si has fet un bon partit de futbol, de l’àrbitre no se’n recorda ningú si ho ha fet be. Eixa es la meua expectativa., que la gent veja que tot ha eixit be i que gaudixquen de la setmana llarga de festes que hi ha.

-Quants festers i festeres son?
Hi han 10 festers i 18 festeres, més la reina. En la presentació van dos festeres en un fester i la festera major va acompanyada per un sol fester.

-Quan eres fester ací?
Eres festera en la quinta dels 18 anys i fester en las dels 21. Hi ha sempre alguna excepció de que un fester vol ser amb la seua novia o cosina, però no hi ha problema, s’espera i ja està. De fet jo vaig ser fester en 24 anys , perquè festejava ací i vaig ser amb la meua novia.

-Quan comencen les festes?
Les festes comencen el dia 31 de juliol amb la presentació a les 23.30h., encara que des de principi de mes ja hi ha un campionat de futbet, un de tenis, un de frontenis… El dia 31 de matí hi ha una volta de ciclisme amateur, i de vesprada hi han cars… I així , així sense parar fins el 8 d’agost.

-Quins son les actes més significatius?
El que més es diverteixen els joves es en les paelles que son el dia 3 d’agost i en les disfresses del dia 4, on hi ha moltíssima joventut disfressats, on després fan el concurs de Sona la Dipu amb 3 DJ’s participants que estarà molt be també. Així mateix el dia 5 per la nit tenim l’actuació dels guanyadors de Sona la Dipu 2010. El dia 6 es el dia del Crist que es va la baixada i la processó, que es el dia del patró i té molta afluència i devoció per part de la gent.

-Genovés sempre s’ha conegut per el bou al carrer. Enguany també hi haurà?
Bou al carrer hi haurà el dia 1 a les 12h. i a les 19h. I la mateixa matinada a la 1h. hi haurà bou embolat i el dia 2 també hi haurà bous al carrer.