Entrevista a Maria Peris Mateu, Reina de la Fira 2011


Maria Peris, Reina de la Fira 2011 es defineix com una xica normal i corrent, com qualsevol altra xica de 18 anys, que ix els dissabtes amb els seus amics i fa coses normals de la seua edat. Enguany ha acabat el 1º curs D’història.
Explica que li agrada fer de tot, des d’anar al cine fins quedar-se en casa un diumenge veient una pel·lícula. Li agrada anar-se’n en els seus amics a practicar qualsevol esport, ja que es prou activa en eixe aspecte, i si ha de triar un esport, es la natació.

-Maria, que et va motivar a presentar-te a Reina?
Pense que açò es una oportunitat que es dona per viure la fira d’una altra manera, viureu diferent. No es sols eixir de casa i anar fira amunt o fira avall i ja està, sinó que és anar fira amunt i fira avall, però anar arreglat a tots els actes, seguint un protocol, un ordre, estar correcta en tot moment, saber lo que dir, saber lo que s’ha de fer… I aixo és una cosa que et motiva, el pensar si sabré fer-ho, i jo espere fer-ho el millor possible.

– Els darrers anys, com han estat les teues fires?
Com qualsevol xativí, quan arriba la fira es alçar-se a les 9 del matí i eixir carrer amunt i carrer avall, i anar a esmorzar, a fer-nos la cervesseta, no entrar a casa ni a dinar, i aixi passem tots els dies. Després ja si hi ha algun acte que la joventut sol anar, com les paelles o els concerts, anem. Normalment, a tots aquestos actes que per a nosaltres no son tan coneguts com les partides d’escacs, el tir i arrossegament o els bous no hem anat mai, però aquest es el primer any i espere que vaja també molt be.

– Aleshores, podem dir que eres una persona assídua a la fira?
Si, sempre. En estiu visc al meu xalet de Bixquert, però la setmana de fira baixe a casa sempre, per que els meus pares ja saben que quan toca fira podem entrar a l’hora que vulguem i ens diuen que la porta està ahi i ja vindreu. Sempre hem estat en fira, els meus pares, la meua germana, i tota la meua família en general som molt de festes, de quan ha tocat falles, falles; quan toca fira, fira. Som molt de carrer, molt de xafar fira. Ho visquem com una cosa molt familiar.

– Què es el que més t’agrada de la fira?
Com a actes podria dir que m’agrada tot, encara que quan millor m’ho passe és en els concerts, el anar ja a les 4 de la vesprada a fer cua i portar-nos els bocates, i fer la sesta allí en terra, que vulgues o no, es molt cutre, però ens ho passem molt be. M’agrada tot en general, però el que més m’agrada es l’ambient. L’ambient de fira és espectacular. Pense que qualsevol persona que no és de Xàtiva i ve ací, se li apega tot.

-I el que menys t’agrada de la fira?
Res, no tinc res que em desagrade. Hi han coses que no he anat i no he provat i no puc dir si m’agrades o no m’agraden. Així que després d’este any ja vos podré dir quina m’agrada i quina no m’agrada.

-Quin es l’acte que més esperes?
Tinc ganes de que vinga ja el 14 d’agost, el dia de la inauguració de la fira, per ficar-me el vestit i veure’m ja com una reina de la fira. Tinc ja ganes de dir el discurs i de pujar a l’escenari. De moment no estic nerviosa, però eixe dia estaré per a morir-me. Crec que eixe dia serà ja el 1,2,3, el preparats a punt i ja, i a córrer.

-Per què creus que el jurat et va elegir a tu i no a alguna de les altres candidates?
La veritat es que no ho sé, perquè això no t’ho diuen. En un principi en van dir que era massa jove per al càrrec i que els agradaria que la reina de la fira fora més major, imagine que per a apreciar més el que representa el càrrec. Peró jo crec que en 18 anys ho apreciaré igual. Imagine que em triaren a mi per que vaig explicar com visc la fira i per que no tinc por a viure res. Algunes xiques igual poden estar molt nervioses, però jo estic molt tranquil·la i tinc moltes ganes de que arribe.

-I la teua família com porta tot açò?
Ells estan més nerviosos que jo. Estan molt contents, des del primer membre fins l’ultim de la família. I ja no sols la família, sinó tots els que hem coneixen estan molt contents de que siga jo la reina. Tots estan ja esperant al moment en que comence la fira i desitjant-me lo millor, ja que esta experiència és única.

-I el teu grup d’amics?
Molt contents també. Estem tots molt il·lusionats. S’alegren molt i s’emocionen al veure’ns a mi i a les dames gaudir tant, i això que encara no ha començat la fira.

-Quina part teua t’agradaria que s’enduguera la gent de Xàtiva?
Que veiera sobre tot que ho he gaudit, que ho senc de veres. La gent no et pot conèixer en una setmana, però espere que al veure’m gaudir tant de la fira, espere que recorden que la reina de la fira 2011 s’ho va passar com mai.

-Vols donar algun agraïment a algú en especial?
Agraïments tinc molts, Peró supose que sempre agrairé als jurats que hem van entrevistar, per que al fi i a la cap ells son els que m’han donat aquesta oportunitat.

Imatge:Armando Vila

Un comentario sobre “Entrevista a Maria Peris Mateu, Reina de la Fira 2011”

Los comentarios están cerrados.