Entrega dels guardons dels Premis Joan Baptista Basset i la Distinció Empar Granell

L’esdeveniment va comptar amb la presència de més d’un centenar de persones

El passat divendres el Casal Jaume I de la Vall d’Albaida – ACPV va fer entrega dels guardons dels Premis Joan Baptista Basset i la Distinció Empar Granell a les persones i entitats que enguany han estat designades.

L’entrega de premis va estar precedida pel Xou de Carles Enguix, una presentació del llibre L’Everest, amenitzada i dinamitzada per l’escriptor amb música i interacció amb el públic.

Posteriorment es va servir un sopar benèfic per a la investigació i tractament de la síndrome Idic15.

Entre el més del centenar d’assistents s’hi trobaven, a més de les persones premiades i les seues amistats i familiars, representants polítics, sindicals i d’entitats culturals. També hi havia la presència significativa de l’expresident del Consell preautonòmic Josep Lluís Albinyana, qui havia impartit una conferència organitzada per Muntis i la Regidoria d’Educació a Ontinyent.

Pau Caparrós, membre de la Junta Directiva d’ACPV va explicar als assistents les novetats sobre la situació d’ACPV referida a les multes i les sentències; així com la campanya de micromecenatge llançada per l’entitat, Cultura en acció.

M. Àngels Moreno, portaveu del Casal va posar de manifest el treball, l’esforç i la tasca de les persones i els col·lectius premiats per contribuir a un projecte de comarca i de País des de les vessants socials, culturals, lingüístiques, educatives, identitàries, associatives i artístiques.

El primer guardonat de la nit va ser el CEIP Lluís Vives, d’Ontinyent, amb la Distinció Empar Granell 2014. Diversos representats de la comunitat educativa del centre (mestres, equip directiu i membre de l’AMPA) van rebre el guardó i van aprofitar l’ocasió per destacar la importància de l’escola pública, de qualitat i en valencià.

L’Associació d’Amics i Amigues del Poble Saharià de la Vall d’Albaida va ser la següent guardonada amb el Premi J.B Basset a l’entitat compromesa amb la llibertat dels pobles. Anna Vitoria Miñana, membre de l’associació va explicar la tasca de l’entitat i va destacar la necessitat de la implicació política per a la resolució del conflicte saharià que manté milers de sahrauís en camps de refugiats.

Manolo Cuesta, president de l’entitat, va arreplegar el premi i va llançar una proclama de llibertat per al Sàhara. M. Josep Garcia, amiga i companya de Carme, va llegir algunes paraules que posaven de manifest la trajectòria de compromís amb la societat de la premiada, des de les diverses perspectives des de les quals ha treballat.

Seguidament, Carme Doménech Boscà va rebre el Premi J.B. Basset a la trajectòria en el món associatiu, i va voler compartir aquest reconeixement tot destacant la tasca de normalització lingüística que ha portat a terme des de l’ombra l’escola en la qual treballa, el CEIP Rafael Juan Vidal (Ontinyent).

Salvador Mollà, artista premiat i amfitrió de la nit, va rebre el Premi J.B Basset a la trajectòria artística. Encarna Galiana, amiga de Salvador, va destacar el seu treball i i va convidar tothom a endinsar-se en la seua obra per poder conèixer-lo millor. Víctor Gandia, un altre bon amic, va destacar la vessant més humana del premiat. Salvador, quan va arreplegar el guardó va voler compartir-lo amb Jesús Barranco, president de la Fundació Salvador Mollà, per fer extensiu aquest premia a la gent que li fa costat i el recolza des del col·lectiu que forma la Fundació.
Cal destacar que en aquesta edició celebrada a la Fundació Salvador Mollà (Ontinyent), els guardons gaudien d’un tarannà especial, ja que eren obra de l’artista premiat Salvador Mollà, qui es va oferir a crear unes escultures per a aquesta avinentesa.

L’acte va cloure amb una jam session organitzada pels socis i sòcies de la Fundació Salvador Mollà, els quals van voler fer un homenatge popular a l’artista.