Entrega de la recaptació del XVI Mercadet Solidari de Canals organitzat pels alumnes de religió

imgp2373-1280x768

Ricardo Cardona destaca la importància de que els joves dediquen el seu temps lliure a ajudar als demés en un dinar oferit per l’Ajuntament als alumnes que han organitzar el Mercadet.

Les entitats beneficiàries de la recaptació del XVI Mercadet Solidari de Canals han sigut ACADEFI, ASCADIS y Cáritas Canals y Cáritas Haiti.

L’entrega dels diners recaptats va suposar la cloenda del XVI MERCADET SOLIDARI. El passat 26 de març els alumnes i professors de Religió de quart d’ESO i primer de Batxillerat dels IES Francesc Gil i Sivera Font i del Col·legi Parroquial Sant Antoni, abat, de Canals, van muntar tres paradetes al mercat municipal de Canals on van vendre tota mena d’objectes prèviament recollits i donats, i de menjar que van elaborar les pròpies famílies. A més, els alumnes, en xicotets grups, van anar durant tot el matí pels principals carrers de Canals amb vidrioles demanant la voluntat. Tots anaven amb unes samarretes de color fúcsia amb el logotip del mercadet i el nom dels centres escolars implicats, donació de la Regidoria de Benestar Social.
Però abans d’aquest dia i d’aquesta tasca ja n’hi havia una altra també molt important feta. La majoria de comerços de Canals (encara hi ha algú que es resisteix) tenia des de ja feia temps un cartell anunciador del Mercadet i una vidriola convidant a la participació.
I després quedava “l’esmorzar solidari” organitzat pels alumnes de religió de l’IES Francesc Gil, que es realitza des de ja fa quatre anys, i que enguany ha venut al voltant de 250 entrepans, beguda i fruita.

Així, el divendres 4 de juny tots els participants del Mercadet vam assistir a un dinar oferit per l’Ajuntament a l’aula de cultura situada en els locals de l’antiga Falange, al carrer Baix, contant amb l’assistència del Senyor Alcalde Ricardo Cardona, la Tinent d’alcalde Tere Mollá, la regidora de Benestar Social Celia Bononad, el Senyor Rector Mn. Emili Úbeda i els professors de Religió Jorge Chorro, María José Cuenca i Enrique Navarro.

Cardona va destacar «la importància de que els joves dediqueu part del vostre temps lliure a ajudar als demés, per a la qual cosa i per a qualsevol altra iniciativa solidària conteu amb tot el nostre recolzament”; i també Mn. Emili es va dirigir als alumnes agraint-los la solidaritat que suposa ajudar als més necessitats.

Entitats beneficiàries

El XVI Mercadet Solidari de Canals está organitzat pels professors de religió dels IES Francesc Gil i Sivera Font, i del Col·legi Parroquial Sanbt Antoni, abat, de Canals, participant els alumnes de quart d’ESO i primer de batxillerat.

La recaptació d’aquest any ha sigut de 2.400 €, rebent 600 € cadascuna de les associacions escollides. (Per 58 euros no hem batut el nostre rècord que és de 2457 €, l’any 2008).

Les entitats beneficiàries del XVI Mercadet Solidari de Canals han sigut ACADEFI (Associació de discapacitats físics de Canals), ASCADIS (Associació de discapacitats psíquics de Canals), Cáritas Canals (per la situació de crisi) i Cáritas Haiti (pel terratrèmol de fa uns mesos).

Agraïments.

 • Ajuntament de Canals:
 • Senyor Alcalde Ricardo Cardona.
 • Tinent d’Alcade Tere Mollá.
 • Regidora de Benestar Social Celia Bononad,
 • que amb tant d’interés han atés les nostres necessitats i peticions per al desenvolupament del Mercadet (samarretes,muntatge, dinar).
 • Mossén Emili, no només com a titular del col·legi Parroquial, sinó com a rector de Canals, que ens ha donat suport animant a la Parròquia a la col·laboració en el Mercadet.
 • Ximo Pérez de Coneixercanals, que col·labora cada any des de la seua pàgina web
 • TV Comarcal.
 • Canals ràdio.
 • Coca-Cola.
 • Bancaixa.
 • Comerços de Canals, en especial a Impremta Maral, Papereria Andrés i Forn Serra.
 • Però el nostre agraïment especial és per a tot el poble de Canals, que participa acudint al mercat, comprant i omplint les vidrioles.

Sense oblidar-nos dels vertaders protagonistes del Mercadet que són els alumnes de religió dels IES Francesc Gil, Sivera Font i del Col·legi Parroquial Sant Antoni, abat, de Canals