Empresaris locals i comarcals assisteixen en L’ Olleria al Taller de Finançament de la Innovació

Empresaris de L’Olleria i de la Comarca de la’Vall d Albaida acudien ahir de matí al Taller de Finançament de la Innovació organitzat per l’Ajuntament de L’Olleria, l’Associació d’Empresaris de L’Olleria, COEVAL i CEEI d’Alcoi.

L’alcalde, José Vidal, encarregat d’obrir el taller destacava “la necessitat d’informar al nostre sector empresarial de totes les vies de finançament existents i que van més enllà de les tradicionals, per això des de l’Ajuntament hem posat un gran interès en acollir este taller ja que tota ajuda al sector econòmic és important i necessària”.

També el president de l’Associació d’Empresaris de L’Olleria, Manuel Martínez, assegurava que “en estos moments de crisis el sector empresarial necessita tota l’ajuda possible i tant COEVAL com CEEI d’Alcoi fan una labor importantíssima informant i assessorant tant a empreses consolidades com a aquelles que acaben de començar o estan en projecte”.

L’encarregat de portar a terme el taller ha estat l’economista del Centre Europeu d’Empreses Innovadores d’Alcoi, José García qui puntualitzava la denominació d’Innovació “ja que quan parlem d’alguna cosa innovadora només ens ve al capdavant un producte o servei que no existeix encara i això no és del tot cert ja que la innovació abasta qualsevol sector d’una empresa o negoci des de l’estratègia a seguir passant per la manera o el sistema de distribució”.

Quant a les fórmules de finançament i baix el lema Aprèn a Finançar la teua Empresa parlava de les alternatives a les tradicionals, incidint especialment en la figura del Business Angels “inversor privat que aporta “capital intel·ligent” a un projecte atractiu empresarial que es troba en la seua fase de creació i el principal objectiu de la qual és aconseguir rendibilitat amb això”.

També nomenava el finançament de Enisa (empresa nacional d’innovació), finançament d’empreses mitjanes i pymes a llarg termini i la inversió del CDTI (centre per al desenvolupament tecnològic industrial).

El Taller que ha finalitzat amb una ronda de preguntes per part dels assistents també ha contat amb la presència del president del CEEI d’Alcoi, Roberto Payà.

Finalment, l’alcalde, valorava molt positivament l’experiència assegurant que “tornarem a acollir este tipus de tallers que posa COEVAL al nostre abast i aprofite per a agrair la predisposició i la col·laboració de la Confederació Empresarial de la Vall d’ Albaida i especialment al seu secretari general, Vicente Donat, per la implicació i l’interès demostrat per a la realització d’este taller”.