Els xiquets participants al programa “Vacances en pau” s’acomiaden de les seues famílies d’acollida a La Vall d’Albaida

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, el Coordinador de l’Àrea Municipal de Política Social, Promoció Cultural i Ciutadania, Manuel Ruiz, i el regidor i també membre de l’Associació d’Amics del Poble Saharià a la Vall d’Albaida, Manuel Cuesta, acudien hui dilluns a l’acte d’acomiadament als xiquets i xiquetes participants al programa “Vacances en Pau” d’enguany a la comarca.

En total han estat 19 infants saharauis els que gràcies a aquest programa han estat des de mitjans del passat mes de juliol a La Vall d’Albaida, 15 dels quals han estat a la ciutat d’Ontinyent. Tots partien poc després de les 14:00 hores en autobús cap a l’aeroport de Manises, on prendran l’avió que els durà a Tindouf, en Argèlia, on seran arreplegats per les autoritats saharianes. Al recorregut fins l’aeroport, on els acompanyen membres de l’Associació d’Amics del Poble Saharià, fan escala per altres localitats on hi ha xiquets participants al programa, com Xàtiva, Alzira o Manuel.

Des de l’Associació d’Amics del Poble Saharià a la Vall d’Albaida, Manuel Cuesta, tenia paraules d’agraïment per les famílies acollidores, que no podien evitar alguna llàgrima, especialment als casos als quals, per edat, els menors acollits no podran tornar l’any vinent. Segons Cuesta “són moments sempre molt emotius, ja que la majoria tornaran en 2012 però hi ha 3 xiquetes i 1 xiquet que han arribat a l’edat límit per a participar al programa, i ha estat una partida molt especial i plena d’agraïment”. Des de l’Associació, el balanç que es fa és molt positiu, “ja que l’impacte és sempre molt favorable per estos menors, sent una de les proves el fet que les revisions i proves mèdiques els ixen perfectes”.

Per la seua banda, tant Jorge Rodríguez com Manuel Ruiz tenien també paraules d’agraïment per a les famílies «per la immensa generositat que demostren any rere any” i l’Associació d’Amics del Poble Saharià “per una tasca desinteressada que produeix uns efectes tan positius en la vida de tots els menors que hi participen”.

Els 19 xiquets i xiquetes començaran el proper dimecres el nou curs escolar, pel que en dos dies tornaran a la rutina de la seua vida als campaments de refugiats, en perfecte estat de salut i havent evitat les temperatures màximes de fins a 50 graus que es registren a la seua terra durant els mesos d’estiu.