Els xiquets i xiquetes sahrauís han gaudit d’un cap de setmana complet

sany4170Jocs, aventures, excursions, nadar al riu, cinema…

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va organitzar per aquest proppassat cap de setmana una de les activitats que els xiquets i xiquetes sahrauís més esperaven: l’acampada. Enguany han estat al Càmping Xàtiva des del dia 23 al 25 de juliol, sense les seues famílies acollidores i amb monitors sahrauís i monitores del Grup Scout Cohinoor de Xàtiva. A l’acampada també es van afegir alguns xiquets i xiquetes sahrauís que estan acollits per l’associació de Manuel.

El divendres per la vesprada els xiquets i xiquetes sahrauís arribaren al Càmping, el qual va canviar ràpidament de fisonomia ja que es va instal·lar una haima, banderoles sahrauís i diverses tendes de campanya. A continuació començaren els jocs que havien preparat els scouts fins l’hora de sopar. A la nit, més jocs, cançons sahrauís i te.

El dissabte, després d’esmorzar, realitzaren una excursió pel paratge de l’Estret de les Aigües, les Arcaetes, la Cova Negra i la Caseta de la Llum. Al principi, el dia en va acompanyar ja que no feia massa calor però a partir del migdia la cosa va canviar. Al matí jugaren i abans del dinar s’aproparen fins al riu per banyar-se i refrescar-se. Per la vesprada, van tornar amb l’objectiu d’arribar al càmping per entrar a la piscina i jugar. Després de sopar els esperava una altra sorpresa ja que al càmping hi havia programada una pel·lícula a l’aire lliure. Els xiquets van estar gaudint de les aventures de Percy Jackson y el ladrón del rayo fins l’hora d’anar a dormir.

El diumenge, més relaxats, es divertiren i jugaren amb les activitats preparades per les scouts i abans de dinar anaren a la piscina. Al matí, van tenir la visita de les càmeres de televisió de la CCTV. A la vesprada, les famílies van anar arribant a partir de les 17:30 de la vesprada i van dur coques i pastissos que havien elaborat i refrescos i granissats. Amb un berenar acabarem l’acampada.

Els xiquets i xiquetes sahrauís abans d’anar-se’n van regalar el calendari solidari 2010 que ha elaborat Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva a tots els veïns del càmping per la seua paciència i bona acollida.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva vol agrair al Càmping Xàtiva la cessió de les seues instal·lacions per tal de poder realitzar aquesta acampada amb els xiquets i xiquetes sahrauís que passen l’estiu entre nosaltres.