Els xiquets de la Font de la Figuera, protagonistes de la festa per un dia

Els alumnes de l’Escola Infantil “Els Menuts” i els del CEIP “Mare de Déu dels Xics”, d’entre 1 i 5 anys, van conèixer de prop la festa de Moros, Cristians i Contrabandistes durant el dia d’ahir. Els menuts d’entre 1 i 2 anys desfilaren amb l’indumentària típica (la gel·laba) al so de la música festera, els de 2 i 3 anys visitaren el castell, on els pròxims dies tindran lloc les representacions d’ambaixades i guerrilles, i els d’infantil a més a més visitaren 2 “cuartelillos” on es provaren els cascos i els collarets de l’indumentària festera.

Aquestes són només tres d’entre totes les activitats programades entorn a la pròxima festivitat (decoració d’aules, audicions de marxes, disfresses de tots els bàndols, etc.) per tal de nodrir les nostres tradicions entre els xiquets des de ben menuts, perquè ells són el futur de la festa.

La regidora d’Educació, Cultura, Promoció del valencià i Igualtat, Irene Vila Lorente, ha valorat positivament aquesta activitat i la tasca dels professionals que treballen en l’Escola Infantil, i ha remarcat la necessitat de mantindre serveis de qualitat i una educació digna i de qualitat, perquè els xiquets no són responsables de cap crisi.