Els xiques sahrauís tornen als Campaments de refugiats de Tinduf

El col·lectiu va celebrar el tradicional sopar de comiat

El passat divendres es va celebrar el sopar de comiat dels xiquets sahrauís que han passat l’estiu en les poblacions de Xàtiva i el Genovés. Aquesta activitat ha estat l’última que realitzarà Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva abans que els xiquets i xiquetes sahrauís retornen als campaments de refugiats de Tinduf.

Al sopar van assistir les famílies acollidores, socis i amics del col·lectiu, i va servir per tal que els xiquets i xiquetes sahrauís es retrobaren, jugaren i que s’ho passaren d’allò més bé.

Vacances en Pau és un símbol de solidaritat amb els xiquets sahrauís i un clam per la pau, contra la injustícia i contra la violació dels drets humans al Sàhara Occidental. Aquest projecte va arribar a la seua fi aquest dimarts quan l’avió va eixir des d’Alacant cap als Campaments de refugiats de Tinduf.

Amb aquesta iniciativa, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva ha fet possible que aquests xiquets sahrauís passen un estiu diferent. Les famílies acollidores acomiadaren satisfetes aquesta experiència, per haver passat un estiu diferent i haver-lo compartit amb aquestos xiquets.

Ara, aquest representants de la causa sahrauí, els seus petits ambaixadors que ens han explicat les condicions tan dures en les quals viuen, en uns campaments de refugiats, tornen per a retrobar-se amb els seus pares, els seus germans i els seus amics. I un desig compartit, l’esperança que les resolucions de l’ONU es complisquen i els permeta celebrar el referèndum sobre l’autodeterminació del poble sahrauí i acabar així l’exili de quasi ja 40 anys que els ha sotmés el regne de Marroc i la feblesa dels governs democràtics d’Espanya”, recalquen des del col·lectiu.

Cal que quede ben clar que “la societat xativina i de la Costera vol per als xiquets i xiquetes sahrauís refugiats que han compartit i comparteixen el temps d’estiu amb nosaltres, un futur amb pau i llibertat a la terra que els pertany”.